Cumartesi Portekiz’den bir lezzet

Portekiz’den bir lezzet

22.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta sizinle, ömrünün üçte ikisini Portekiz’de geçiren şef Fikret Özdemir’in özel piri piri sosuyla hazırlanan değişik bir tarifini paylaşıyorum

Portekiz’den bir lezzet

Piri piri soslu ızgara antrikot

Haberin Devamı

MALZEMELER (1 kişilik)

-1 dilim (300 gr) kuru dinlendirilmiş antrikot

-1 tatlı kaşığı tereyağı

-1 diş sarımsak

-Deniz tuzu

Sos için

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 Maraş biberi

-1/2 kırmızı soğan

-1/2 domates

-1 diş sarımsak

-1 kereviz sapı

-2 dal kişniş

-Tuz, karabiber

Hazırlanışı

-Sos için zeytinyağını tavaya koyun. Doğranmış soğan ve sarımsağı üzerine ekleyip birkaç dakika soteleyin. Doğranmış Maraş biberi, kereviz sapı ve domatesi de koyup 5 dakika pişirin. Kalan baharatı da ekleyin. 3 dakika daha pişirip servise hazır edin.

-Kuru dinlendirilmiş antrikota tereyağı ve sarımsak sürüp sıcak ızgaraya koyun, hiç çevirmeden üst tarafı sulanana kadar bekleyin, sulandığında diğer tarafını da 5 dakika pişirin. Eti servis tabağına alın. Üzerine sosunu dökün ve deniz tuzuyla lezzetlendirin. Arzuya göre fırınlanmış patates dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

BİR BARDAK

Blood orange shandy

MALZEMELER

-San Pellegrino Blood Orange (kan portakalı) soda

-Corona bira

Hazırlanışı

Buzlu bira bardağına yarısına kadar Corona, üzerine de San Pellegrino Blood Orange soda eklenip bir dilim portakalla servis edilir.

Yanında ne yemeli?

Bu kokteylle benim yemek tercihim Escale’deki gurme burger.