22.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Eyüp Kemal Sevinç-Cevat Yıldırım/BİR TABAK BİR BARDAK
Piri piri soslu ızgara antrikot
MALZEMELER (1 kişilik)
-1 dilim (300 gr) kuru dinlendirilmiş antrikot
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 diş sarımsak
-Deniz tuzu
Sos için
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 Maraş biberi
-1/2 kırmızı soğan
-1/2 domates
-1 diş sarımsak
-1 kereviz sapı
-2 dal kişniş
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı
-Sos için zeytinyağını tavaya koyun. Doğranmış soğan ve sarımsağı üzerine ekleyip birkaç dakika soteleyin. Doğranmış Maraş biberi, kereviz sapı ve domatesi de koyup 5 dakika pişirin. Kalan baharatı da ekleyin. 3 dakika daha pişirip servise hazır edin.
-Kuru dinlendirilmiş antrikota tereyağı ve sarımsak sürüp sıcak ızgaraya koyun, hiç çevirmeden üst tarafı sulanana kadar bekleyin, sulandığında diğer tarafını da 5 dakika pişirin. Eti servis tabağına alın. Üzerine sosunu dökün ve deniz tuzuyla lezzetlendirin. Arzuya göre fırınlanmış patates dilimleriyle servis edebilirsiniz.
BİR BARDAK
Blood orange shandy
MALZEMELER
-San Pellegrino Blood Orange (kan portakalı) soda
-Corona bira
Hazırlanışı
Buzlu bira bardağına yarısına kadar Corona, üzerine de San Pellegrino Blood Orange soda eklenip bir dilim portakalla servis edilir.
Yanında ne yemeli?
Bu kokteylle benim yemek tercihim Escale’deki gurme burger.