Cumartesi Romantik stile giden 10 yol

Romantik stile giden 10 yol

11.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

14 Şubat ruhunu stilinizle de destekleyebilmeniz için sezonun en romantik trendlerini zamansız moda tüyolarıyla birleştirdik. Bu 10 adımı takip edin, kalpler daha hızlı çarpsın

Romantik stile giden 10 yol

1 DETAYLARIN ÖNEMİ

Haberin Devamı

Romantik bir stile giden tek yol, tepeden tırnağa romantik kıyafetlere bürünmekten geçmiyor. İşlemeli ya da desenli ayakkabı ve çantalar, boynunuza bağlayacağınız minik bir fular, farklı dönemlere gönderme yapan zarif şapkalar veya giysilerinizdeki minik fiyonklarla da pekala romantik olabilirsiniz.

2 ELBİSEDEN VAZGEÇMEK YOK

İşte kadın modasının değişmeyen kurallarından biri; romantizm feminenlik, feminenlik elbise demek. Rahat pantolonları ve iddialı tulumları bir kenara bırakın. Sevgililer Günü’nün romantizmine en çok zarif elbiseler yakışıyor.

Romantik stile giden 10 yol
3 RÖNESANS KADINLARI

Özellikle bu sezon, romantik bir görünüm için ikonunuz ünlü yıldızlar değil, Rönesans tablolarındaki kadınlar olsun. Çarpıcı renklerle kadife, saten, tafta gibi “Buradayım” diyen kumaşları üzerinizde ve bir arada taşımaktan çekinmeyin.

Haberin Devamı

4 TAK TAKIŞTIR

Rönesans kadınlarıyla ilgili kural, takılarda da geçerli. En az zarif aksesuarlarla olduğu kadar büyük ve çarpıcı aksesuarlarla da romantik görünebilirsiniz. Ancak takı ve mücevherlerinizin materyali önemli. İmkanınız varsa saflığı temsil eden inciden, dürüstlüğün sembolü yakuttan ve aşkın taşı zümrütten şaşmayın.

5 SON DOKUNUŞLAR

Romantik bir stili tamamlarken saç ve makyajın önemini ıskalamayın. Saçta örgüler, zarif topuzlar ve yumuşak dalgalar, makyajda ise hafif pembe tonlarındaki ruj ve allıklar kalpleri yerinden oynatacak.

Romantik stile giden 10 yol
6 TAVIR MESELESİ

Kusursuzca hazırlanıp romantik görünseniz de tavrınız stilinizi desteklemediği sürece eksiksiniz. Elbette romantik bir tavra bürünmek etrafa hülyalı bakışlar atmak anlamına gelmiyor. Ancak romantik kıyafetler içinde kendinize güvenmeniz ve zarafetle hareket etmeniz her şeyden önemli. Yani pastanın kreması!

7 VARSA YOKSA ÇİÇEK

“Romantik bir stil için çiçekler mi? Dahiyane!” diyecek olduğunuzu duyar gibiyim. Fakat Marchesa’dan Dolce&Gabbana’ya, Gucci’den Bluemarine’e kadar tanınmış pek çok markanın sonbahar koleksiyonlarında bile çiçek desenine yer verdiğini düşünürsek, romantizmden bahsedilen bir yerde onları anmamak ve giymemek olmaz diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

8 TÜLLER, TÜYLER, FIRFIRLAR

Bir düşünün, modanın en romantik dönemlerini hayal ettiğinizde aklınıza nasıl görüntüler geliyor? Bingo! Fırfırların, tüllerin, tütülerin, dantellerin ve drapelerin romantik etkileri hiçbir zaman değişmez.

9 DOĞRU RENGİ SEÇMELİ

Güçlü kırmızının aşkla özdeşleştiği doğru. Fakat pastel renkler varken, kırmızıyı romantikten ziyade “seksi” diye tanımlamak gerek. Bu defa uçuk pembe, lila, vanilya rengi ve mavi gibi masalsı tonlara yönelmeye ne dersiniz?

Romantik stile giden 10 yol
10 DENGEYİ KURMAK

Anahtar stil kuralımız feminen bir cazibe yaratmak olsa da dekolte konusunda dengeyi yakalamanın çok önemli olduğunu unutmayın. Abartılı dekolteler sizi romantikten ziyade avam gösterebilir. Bu yüzden bacak, göğüs ve sırt dekoltesinden birini tercih etmekte yarar var.

Alışveriş

Mango’daki pembe elbise hem rengiyle hem de omuzlarındaki fırfırlarla çok romantik. Hem 14 Şubat’ta hem de ilkbaharda giyebilirsiniz. 700 TL.

Spor ayakkabılar da romantik olamaz mı? Christian Louboutin tasarlarsa olur. Floral boncuk aplikeli ayakkabı 1095 avro.

Haberin Devamı

Çantanızda tatlı hayaller taşımak isterseniz, Forever New’daki flamingolu modele göz atın. 119.90 TL.

lSadekar Mücevher’deki yakut küpenin küçük olduğuna bakmayın, her kombini daha romantik gösterebilecek kadar güçlü. Fiyatı 850 TL.

Romantik stile giden 10 yol