Cumartesi Sabancı Müzesi’nde “kuşlar” var

Sabancı Müzesi’nde “kuşlar” var

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzgun Acar’ın, 1967 yılında İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’na yerleştirilen “Kuşlar - Soyut Kompozisyon” isimli eseri, 23 Ekim’e dek Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sabancı Müzesi’nde “kuşlar” var

Mutlaka görün
Sabancı Müzesi’nde “kuşlar” var

Kuzgun Acar’ın, 1967 yılında İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’na yerleştirilen “Kuşlar - Soyut Kompozisyon” isimli eseri, 23 Ekim’e dek Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Zaman içinde gördüğü doğal tahribat sebebiyle 2013’te restorasyon amacıyla korumaya alınan eser, üç yıllık bir restorasyon çalışması sonrası ilk kez bir müze ortamında sergileniyor. Kamusal alanda yer alan sanat eserlerinin en özgün örneklerinden olan eser, daha sonra İMÇ’deki asıl yerine yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Bitmeden yetişin
Gözetleme deliğinden bir sergi

Günümüz sanatının öne çıkan konularından gözetleme ve gözetlenme meseleleri Elhamra Han’da yer alan Gaia Gallery’de açılan “Glory Hole” sergisinde işleniyor. 23 Temmuz’a dek sürecek sergide 11 sanatçının eserleri yer alıyor. Küratörlüğünü Hande Oynar’ın üstlendiği sergi, merak, iletişim, yakınlık gibi konuları ele alıyor.

Taze açılıyor
Bizans Trabzon’una yolculuk

Bizans denince ilk akla gelen şehir İstanbul, oysa Bizans bununla sınırlı değil. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi yeni sergisinde Bizans döneminde başkent İstanbul’la rekabet halindeki Trabzon’a odaklanıyor. “Bizans’ın Öteki İmparatorluğu: Trabzon” sergisi, 18 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.