Cumartesi Sanatçılar kuraklık için bir araya geldi

Sanatçılar kuraklık için bir araya geldi

06.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuraklık sorununa dikkat çeken “KURUMA” adlı sergi Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle Ortaköy Sanat Galeri’sinde

Sanatçılar kuraklık için bir araya geldi

Sanatçıların kuraklık gibi önemli bir soruna dikkat çeken eserlerinden oluşan “Kuruma” başlıklı sergiye Ortaköy Sanat Galerisi ev sahipliği yapıyor. Beşiktaş Belediyesi ve Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi iş birliğiyle gerçekleştirilecek “Kuruma” adlı uluslararası enstalasyon sergisi, 15 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da yapılacak açılış töreni ile Ortaköy Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide aralarında Alexandra Pruscha, Ali Dirier, Ayla Dündar, Çetin Pireci, Denizhan Özer, Devabil Kara, Füsun Salor, Gazi Sansoy, K. Deniz Pireci, Luca Schenato, Maria Sezer, Nesren Jake, Serdar Çongar, Umut Yalım, Zeynep Dilek Çetiner gibi isimlerin bulunduğu 28 sanatçının 28 farklı eseri yer alıyor.

2009 yılında sanatın ve sanatçının göçebe olduğuna inanan bir grup sanatçının oluşturduğu Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde sergiler açtı. Daha önce bütünleşme, vazgeçme, dönüşme, acıkma ve paylaşma gibi farklı temalara değinen eserleriyle göçebelik ve değişkenlerinin toplumdaki etkisine dikkat çekmeyi amaçlayan grup İstanbul’da kuraklık temasına odaklanacak.

Günümüzün en büyük çevresel sorunlarından biri olan kuraklığın toplum üzerinde yarattığı kalıcı etkilere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek sergi 13 Kasım Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek. Sergi pazar günleri hariç her gün 11.00-19.00 saatleri arasında görülebilecek.