Cumartesi Saraylara layık stil yarışı

Saraylara layık stil yarışı

09.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Prens Harry’nin nişanlısı Meghan Markle görünüşe bakılırsa, kraliyete ayak uydurmakta zorlanmayacak. Zira müstakbel düşes çarpıcı stiliyle Kate Middleton ile şimdiden “stil kardeşi”

Saraylara layık stil yarışı

Biri İngiliz, diğeri Amerikalı... Biri, 29 yaşındayken yaptığı evliliğin ardından kameraların karşısına geçmeye başladı, diğeri ise 21 yaşından bu yana oyunculuk yapıyor, tüm dünyadan hayran kitlesi tarafından takip ediliyor… Yolları Buckingham Sarayı’nda birleşen Kate Middleton ve Meghan Markle’ın tek ortak özellikleri bir prense gönlünü kaptırmış olmaları değil. Çünkü “kraliyet eltileri” stilleriyle de kardeş.

Haberin Devamı

Uygun fiyatlı markaları da seviyorlar

Aslında, Kate Middleton’ın stilini ancak kraliyet ailesinin bir ferdi olduktan sonra daha yakından görmeye başladığımız için, protokol kuralları altında yaptığı seçimleri Markle’ın özgür seçimleriyle karşılaştırmak pek doğru olmayabilirdi. Tabii eğer bu tercihler birbirine bu kadar benzemeseydi… Boyları, kiloları, saç modelleri hatta makyaj stilleri bile benzer olan iki genç kadın dünyanın en lüks markalarına rahatça ulaşabilecek olmalarına rağmen kıyafet kombinlerini işin içine orta ölçekli markaları da katarak yapıyor. Meghan, özellikle Prens Harry ile birlikte olmaya başladıktan sonra Barbour mont, Hunter çizme gibi klasik İngiliz kır stilini temsil eden parçaları da tercih etmeye başladı. Middleton ise Prenses Diana da dahil tüm kraliyet ailesi tarafından kullanılan bu markaları üniversiteden beri tercih ediyor. Meghan’ın üzerinde Middleton’ın da favorisi olan dar formlarda elbiselere rastlamak mümkün. Bu seçimlerde Markle’ın rol aldığı “Suits” dizisinin etkisi büyük şüphesiz. Zira dizide şık ofis stilleriyle öne çıkan oyuncu, karakter imajını güçlendirmek için özel hayatında da sık sık feminen bir çizgi takip etti.
2010’da Prens William’la nişanlanan Middleton’ın 250 bin pound değer biçilen safir yüzüğünün Debenhams mağazasında 6 poundluk taklidinin çıkmasıyla tükenmesi bir olmuştu. Benzer durum, Meghan Markle’ın elbisesi için de geçerli. Markle’ın nişan röportajı videosunda giydiği Parosh marka yeşil elbise, markanın internet sitesinde “Meghan elbisesi” olarak satılmaya başladı bile.

Haberin Devamı

Saraylara layık stil yarışı

Uymaları gereken kural çok

Görünüşe bakılırsa gelinleri zarif seçimlerle Prenses Diana ‘nın izinden gitmeye çalışacak. Zaten kraliyet kuralları gereği fazla marjinal seçimler yapmak gibi bir şansları yok. Örneğin renkli oje ve ruj süremez, çok kısa etek giyemez, protokol ziyaretlerinde büyük çanta takamazlar ve ayakkabı tercihlerini çok yüksek topuklu modellerden yana yapamazlar. Yine de bu kurallar çerçevesinde yaratıcılıklarını kullanıp en çok takip edilen stil ikonları olmaya devam edeceklerine eminim.