Cumartesi “Şarkı söylemenin hazzı anlatılamaz”

“Şarkı söylemenin hazzı anlatılamaz”

21.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üç şarkılık bir maksi single çıkaran Gökhan Keser, “Oyunculuk ve şarkıcılığı bir bütün olarak görüyorum. Yine de şarkı söylemek bambaşka, onun hazzı tarifsiz, anlatılamaz” diyor

“Şarkı söylemenin hazzı anlatılamaz”

Sıkı bir “Survivor” izleyicisi olmam sebebiyle, Gökhan Keser’le buluşmaya giderken aşağı yukarı nasıl bir insanla karşılaşacağımı tahmin ediyordum aslında.
Yine de karşımda bu kadar doğal, samimi hatta esprili ve hoşsohbet birini bulacağımı düşünmemiştim. Gerçekten ekranda göründüğü gibi olan nadir insanlardan biri Keser. Kendisiyle yeni çıkardığı maksi single’ı “Bul Beni” vesilesiyle buluştuk.

Haberin Devamı

Albümden bahseder misiniz biraz?

“Bul Beni” üç şarkıdan oluşan bir maxi single. Daha önce çıkardığım “Hiç Vaktim Yok” haricinde iki yeni şarkıdan oluşuyor. Sekiz ay çalıştık üzerinde. Belli olan ilk şarkı çıkış parçası “İnerim Allah” oldu.

Hayran kitleniz daha çok genç kızlardan oluşuyor sanırım.

Yaş aralığı aslında çok enteresan; 70 yaşındaki teyzem de 7 yaşındaki kardeşim de geliyor. Ama çoğunluğa bakarsak evet genç kızlar yalnız bırakmıyor.

Siz ne tarz müzikler dinlersiniz?

Yerli, yabancı bütün müzikleri dinliyorum. Her şeye kulak kabartıyorum. Son zamanlarda Ed Sheeran’ı çok beğeniyorum onun dışında daha çok eskiler. 90’lardaki Türkçe şarkılara takılı kalanlardanım. O ekol bambaşka.

“Ertelediğim şeylerin değerini daha iyi anladım”

Haberin Devamı

Uzun zamandır oyunculuk yapmıyorsunuz. Tekrar yapmak ister misiniz, teklifler var mı?

Birçok görüşme yaptık ama bu olsun diyebileceğim bir iş karşıma çıkmadı. İstiyorum çünkü çok içimde kaldı.

Oyunculuğu ve şarkıcılığı karşılaştırmanızı istesem...

Ben bir bütün olarak görüyorum ikisini. Bence bir oyuncunun şan, şarkıcının da oyunculuk eğitimi alması lazım. Ama bir yandan da çok farklılar. Biri sevenlerinle bire bir diyalog kurduğun, o enerjiyi anında paylaştığın bir şey. Diğerinde senaryodaki karaktere can veriyorsun. Yine de şarkı söylemek bambaşka, onun hazzı tarifsiz, anlatılamaz.

“Survivor All Star”da niye yoksunuz?

Bir görüşme yapmadık, bir teklif gelmedi. Ama öncesinde ben de gitmek istediğimi belirtmemiştim. “Survivor” çok güzel bir tecrübeydi, içinde olduğum için çok mutluydum. Bambaşka bir dünya ve hayat “Survivor” hayatı. Bana çok önemli şeyler kattı. Hayatın o kadar ciddiye alınmayacağını öğrendim. Ertelediğim şeylerin değerini çok daha iyi anladım.

İş güç dışında kalan kalan zamanınızda neler yaparsınız?

Film izliyorum, spor yapıyorum, müzik demolarına bakıyorum. Konsol oyunlarını seviyorum, toplanıp turnuva yapıyoruz. Ateşli geçiyor hatta sonrasında birbirimize küsüp konuşmadığımız oluyor.

“Kendimden büyük bir şey bekliyorum

“Hiç Vaktim Yok” neden tekrar yer aldı albümde?

Haberin Devamı

Ben şarkıyı çıkarıp “Survivor”a gitmiştim. Tanıtımını yapamamıştık. O sebeple bu albüme de ekledik.

Siz söz de yazıyorsunuz ama albümde kendi şarkınız yok. Neden?

Mükemmeliyetçi bir adamım ve altında kendi ismim olacağı için daha büyük bir şey bekliyorum kendimden, o sebeple yok.

“Yakışıklılığa takılmıyorum”

Hakkınızda hep iyi huylu, nazik, kibar deniyor. Gerçekten öyle misiniz?

Evet çok sabırlıyım, çok müsamaha gösteririm ama bir sınır var. Oradan sonra da zaten ipler kopuyor, bitti mi bitiyor. Beni etkileyen bir olay varsa, çok içinde olmuyorum, tartışmaya girmek istemiyorum çünkü insanın o sinirli hali çok farklı olabiliyor.

Kendinizi yakışıklı buluyor musunuz?

Elim ayağım düzgün Allah’a şükür. Güzellik, yakışıklılık göreceli bence; şurada ufak bir kaza geçirsem biter her şey. O yüzden yakışıklılığa çok fazla takılmıyorum.