Cumartesi Sayfalar çiçek bahçesine döndü

Sayfalar çiçek bahçesine döndü

08.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bu yazın en trendi motiflerinden çiçek o kadar popüler oldu ki, moda dergilerinin özel çekimlerinin vazgeçilmezi haline geldi

Sayfalar çiçek bahçesine döndü

Aslında modayı yakından takip edenler, kocaman çiçekli elbiselerin güçlü bir şekilde geleceğinin ilk sinyalini iki yıl önce vizyona giren “Sex and the City” filminin son sahnesinde anlamışlardı. Pek çok trendin kokusunu uzun zaman önceden alan “Sex and the City”nin stil danışmanı Patricia Field, filmin son sahnesinde Carrie Bradshaw karakterini canlandıran Sarah Jessica Parker’a daha önce dizide de olduğu gibi yakasında dev bir çiçek olan beyaz elbise giydirmişti. Böylece Carrie Bradshaw, kurgu bir karakter olmasına rağmen bir kez daha stil konusunda öncü olduğunu kanıtladı.
Ve bu yaz beklenen oldu; sadece doğa değil, kıyafetler ve aksesuarlar da çiçek açtı! Tek boyutlu tasarımlardan sıkılanlara da müjde var: Çiçek desenli değil, gerçeklerini aratmayacak kadar canlı görünen renkli ve ihtişamlı çiçekler, tasarımlara hareket katıyor. Bu yüzden ilkbaharda çıkan neredeyse bütün moda dergilerinin çekimlerinde ve sayfalarında yer alan bu kocaman çiçeklerle süslenmiş kıyafetler okuyuculara göz kırpıyordu.
Çiçek bahçesini andıran podyumlardaki koleksiyonlar arasından en etkili örnek ise romantik elbiseleriyle meşhur Marchesa markasının pembe, straplez elbisesi oldu. Elbise hareketli çiçek detaylarını çoktan aşmış, neredeyse kendisi kocaman bir rüzgar gülüymüş gibi görünüyor.
Viktor&Rolf’un bu sezon hem çanta hem de ayakkabılarında yer alan pembe ve kahverengi güller de, aksesuarlara ekstra romantik bir hava katıyor.


Efsanevi Chanel’e çiçekli yorum
Çantalarını çiçeklerle hareketlendiren bir diğer modaevi de Chanel. Markanın tasarımcısı Karl Lagerfeld, bu yaz için Chanel’in zincir saplı efsane modeli 2.55’i yeniden yorumladı. Örgü gibi görünen beyaz çantanın üzerini kırmızı ve mavi renklerde çiçek motifleri süslüyor. Siyah renkteki bir başka 2.55 modelinin üzerinde ise göz alıcı kırmızı çiçekler var. Fransız modaevinin bu
kült çantasının hayranları çoktan her iki modeli de koleksiyonlarına kattılar bile.


Çiçekli kıyafetler için üç önemli ipucu
Podyumlarda ve kırmızı halı davetlerinde hoşumuza giden bu eğlenceli ve dikkat çekici trendi günlük hayattaki stile uyarlamak için ne yapmalı?
-Tişört, gömlek gibi temel ve sade parçaların çiçekli olanlarını tercih ederek zarif ve çarpıcı bir stil yakalayabilirsiniz.
-Dev çiçek efektli elbiseleri giydiğinizde rengarenk bir saksıyı andırmamak için ayakkabı ve çantanızın elbise renginizle uyumlu olmasına özen gösterin.
-Elbise yerine iki parçalı bir kıyafet giyecekseniz sadece etekte ya da sadece üstünüzde çiçekli modelleri tercih ederek dikkatleri vücudunuzun tek bir bölgesine çekebilirsiniz. Böylece çiçeklerin kusurları gizleme özelliğinden de yararlanmış olursunuz.


Kırmızı halıda çiçek

Sayfalar çiçek bahçesine döndü