Cumartesi Şeffaflık devri

Şeffaflık devri

14.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2017-18 Sonbahar/Kış sezonunun favori materyallerinden biri PVC. En lüks markaların elinde yeniden şekillenen bu malzeme; yenilikçi ve çocuksu görünümüyle stilinize neşe katacak

Şeffaflık devri

PVC, yani poly vinyl chloride (polivinil klorür). Su geçirmediği ve kir tutmadığı için pek çok yerde kullanılıyor. Hatta yeni sezonla birlikte moda tasarımcılarının da ilgi alanına giriyor. Örneğin Calvin Klein’ın yeni kreatif direktörü olarak nasıl bir koleksiyon hazırlayacağı merakla beklenen Raf Simons, 2017-2018 Sonbahar/Kış defilesi için en büyük ilhamı bu şeffaf materyalden aldı ve binlerce avro değerindeki renkli kürklerini plastikle kapladı. PVC’yi kristal taşlarla süsleyen Emilio Pucci, saten cepli şeffaf blazer ceketler tasarlayan Emporio Armani ve göz alıcı elbiselerini plastik yağmurluklarla tamamlayan Miu Miu da bu eğlenceli
trendin öncüsü...

Haberin Devamı

Pahalı malzemeleri de korur!

“Plastik; 40 yıl önce var olmayan, kaliteli ve çok güzel bir materyal. Üstelik eski moda Fransız kumaşlarından da daha iyi olduğu kesin!” Bu sözler, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Chanel 2018 İlkbahar/Yaz defilesi için Paris’in en önemli yapılarından biri olan Grand Palais’ye dev bir şelale kurduran Karl Lagerfeld’e ait. Elbette, efsanevi moda evinin kreatif direktörü bu dekoru boşu boşuna seçmemiş ve her detayı Chanel’in yaz koleksiyonundaki su geçirmez, plastik tasarımlarla uyumlu olacak şekilde hazırlanmış. Yani, şurası kesin, PVC trendi önümüzdeki yazla birlikte zirveye çıkacak. Şapkalardan trençkotlara, çizmelerden çantalara kadar hemen hemen her parçayı plastikle kaplayan Lagerfeld’in bir de esprisi var: “Eğer kullandığımız diğer malzemelerin ne kadar pahalı olduğunu bilseniz, neden plastik korumayla kapladığımızı anlardınız!”

Haberin Devamı

Şeffaflık devri

Stil ipuçları

Podyumlar şeffaf PVC’lerle ilgili en büyük stil ipucunu veriyor aslında: Onları ne kadar renkli parçalarla kombinlerseniz, o kadar eğlenceli görünüyor. Özellikle sarı, mavi, pembe ve kırmızıdan şaşmayın.

Şeffaf ayakkabılar göz yanılsaması yaratarak bacaklarınızı olduğundan daha uzun gösterir. Soğuk havalarda onları da renkli ya da simli soket çoraplarla birlikte giyebilirsiniz.

Deri şeritler, tüyler, yapay kürkler ve iri düğmeler PVC’yi daha şık gösteren detaylar. Özellikle şeffaf yağmurluklarda dikiş yerleri siyah, kalın
şeritlerle belirginleştirilmiş modelleri tercih edin.

Plastik, şeffaf giysilere fütüristik ve yenilikçi bir hava katmak çok kolay. Onları ışıl ışıl, metalik materyallerle kombinleyin yeter.

Şeffaflık devri

Alışveriş

Aquazzura’nın “Temptation” isimli ayakkabı tasarımı, deri ve PVC’yi bir araya getirerek bu trende lüks bir yorum katıyor. Fiyatı 2.145 lira.

Yağmurlu sonbahar günlerinde gökyüzüne de şeffaf bir bakış atabilirsiniz. H&M’deki damla desenli şeffaf şemsiye 39.99 lira.

Şeffaf çantalar içindekileri gösterir! Furla’nın meşhur çanta modeli “Candy Bag” imdadınıza yetişecek. Fiyatı 865 lira.