Cumartesi Seks, Güç ve Kazanma İradesi

Seks, Güç ve Kazanma İradesi

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Psikoloji ve Biyoloji serisinin yeni kitabı “Testosteron: Seks, Güç ve Kazanma İradesi” bu güçlü hormonun doğasını, memelilerde ve özellikle insanda nasıl işlediğini mercek altına alıyor.

Seks, Güç ve Kazanma İradesi

TESTOSTERON: SEKS, GÜÇ VE KAZANMA İRADESİ
Joe Herbert
Çev: Ebru Kılıç / Koç Üniversitesi Yayınları / 26 TL

Psikoloji ve Biyoloji serisinin yeni kitabı “Testosteron: Seks, Güç ve Kazanma İradesi” bu güçlü hormonun doğasını, memelilerde ve özellikle insanda nasıl işlediğini mercek altına alıyor. Hormonun erkek davranışı üzerindeki haritasını çıkaran Cambridge Üniversitesi profesörü Joe Herbert, kadınlar açısından oynadığı role ilişkin bulguları da örneklerle açıklıyor. Herbert’ın kitabı yalnızca cinsellikle ilgili değil; saldırganlıkla, rekabetçilikle ve risk almayla ilgili olan bu hormonun insan üzerindeki etkisini de irdeliyor.

Haberin Devamı

CAZ ÇOK ZOR
Batu Akyol
Kara Plak Yayınları / 17 TL

“Türkiye’de Caz” belgeseline imzasını atan Batu Akyol, bu filmden yola çıkarak hazırladığı kitabında Türkiye’nin caz tarihini kaleme alıyor.

ÇATIDAKİ GEZEGEN
Behiç Ak
Günışığı Kitaplığı / 15 TL

Behiç Ak yeni romanında apartman dairelerine ve betonarme binaların arasına sıkışmış çocukları çatıya çıkarıyor ve onlar için mavi bir düş evreni kuruyor.

KAN KARDEŞLER
Johnny Smith, Randy Roberts
Çev: Müge Atalay Boyyurt / Timaş Yayınları / 27.5 TL

Muhammed Ali ve Malcom X.’in dostlukları üzerine yazılan kitap Afro-Amerikalıların kaderini değiştiren arkadaşlık hakkında.