Cumartesi Şıklık turnuvasının kazananları

Şıklık turnuvasının kazananları

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarın sona erecek olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yalnızca spor değil, moda dünyasının da radarındaydı. Turnuvanın en şıklarına ve dikkat çekenlerine bakıyoruz

Şıklık turnuvasının kazananları

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 15. Avrupa Futbol Şampiyonası hem sahadaki renkli görüntülerle hem de şampiyonada top koşturan futbolcuların özel hayatlarındaki stilleriyle, futbola ilgi duymayan modaseverler için de dikkate değerdi. Şampiyona sona ermeden en şıkları hatırlayalım.

Haberin Devamı

En şık formalar

Ekose formalarıyla Hırvatistan, ev sahibi olmanın hakkını şık mavililerle veren Fransa, kırmızılı formalarıyla Portekiz ve iddialı tasarımıyla Belçika şampiyonanın sahadaki en şık takımları oldu. Türkiye’nin forması da (Nike tarafından tasarlandı) alkışı hak ediyor.

Saha dışında da stil ikonu olanlar

İki yıl önce dünyanın en prestijli modellik ajanslarından Elite ile anlaşan ve takım elbise giymenin hakkını kusursuzca veren Aaron Ramsey, moda önerileriyle erkek dergilerine konu olan Daniel Strurridge, uzun beyaz gömlekleri, dövmeleri ve çarpıcı spor ayakkabılarıyla dikkat çeken Hector Bellerin, desenli smokinleriyle kırmızı halı modasına yeni bir soluk getiren Paul Pogba, günlük hayatında moda haftasına katılıyormuş gibi dolaşan Sergio Ramos, giydikleriyle Türk erkeklerince de takip edilen Mario Gomez, kendi giyim koleksiyonunu çıkaran Zlatan Ibrahimovic ve kendi moda imparatorluğunu kuran Cristiano Ronaldo saha dışındaki stilleriyle de kalbimizi kazanan Euro 2016 oyuncuları.

Haberin Devamı

En iyi saçlar

Futbolcular için sahadaki stili kişiselleştirerek, aynı formayı paylaştığı diğer oyunculardan farklı görünmenin en iyi yolu saçlardan geçiyor. David Alaba’nın sarı bukleleri, Paul Pogba’nın şekilli kazıtma stili, Sergio Ramos’un sakallarıyla uyumlu saçları, Radja Nainggolan’ın siyah gölgeli sarı Mohawk modeli, saç oyununun açık ara kazananları. Bir de Hırvatistan maçında Modric’in şutu esnasında saçını taradığı için çok konuşulan Ozan Tufan var tabii. Onun saç Oscar’ı da kesimine ya da rengine değil ama saçlarına gösterdiği özene gitsin.

En iyi resmi takım elbiseler

Fransa Milli Takımı’nın takım elbiseleri Francesco Smalto, Almanya’nınkiler Hugo Boss, İngiltere’ninkiler ise Marks&Spencer tarafından hazırlandı. Hepsi “Keşke futbolcuları daha sık takım elbiseyle görebilsek” dedirtti.

Teknik direktör stilinde birinci

Almanya’nın teknik direktörü Joachim Löw, elini pantolonuna sokup sonra da kokladığı için çok eleştiri almış ve özür dilemişti. Hijyenikliği bir yana, biz onu bu turnuvada gri tişörtler ve lacivert, siyah pantolonlarla yarattığı çabasız şıklığıyla hatırlayacağız.