Cumartesi Şimdi alın, gelecek sezonda da giyin

Şimdi alın, gelecek sezonda da giyin

19.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İndirimde akıllı alışveriş yapmak için gelecek sezonda da giyebileceğiniz parçalara yönelin. Sonbahara hazırlık koleksiyonlarının öne çıkan beş trendiyle işiniz kolaylaşacak

Şimdi alın, gelecek sezonda da giyin

Moda dünyasında sezonlar artık ilkbahar-yaz ve sonbahar-kış diye ikiye ayrılmıyor. Küresel ısınmanın etkisiyle daha sık yaşadığımız arada derede havalar ara koleksiyonlar üretilmesine yol açtı. Yaz ve sonbahar arasında köprü kuran “pre fall”, yani sonbahara hazırlık koleksiyonları da bunlardan biri. “Yazın tadını çıkarırken bir de sonbahara mı hazırlanacağız!” demeyin, indirimden alışveriş yaparken gelecek sezonla kesişen trendleri dikkate alarak moda takviminde bir yaprak öne geçin.

Haberin Devamı

1 - Bombardımandan kaçış yok

Bu yaz podyumu sallayan bomber yani bombacı ceketlerinin önümüzdeki sezon da bir yere gitmeye niyeti yok. Sportiflik ve rahatlık trendinin uzantısı olan bu ceketleri hırkaların
ve klasik rüzgarlıkların yerine kullanabilir, yalnızca jean’lerle değil, etek ve elbiselerle de kombinleyebilirsiniz. Jean Paul Gaultier, Kenzo ve Markus Lupfer gibi markaların “pre fall” koleksiyonlarından ilham alın, indirimde mutlaka desenli bir tane yakalayın.

2 - Giymesi cesaret ister

Gözümüz bermuda şort ve kapri pantolon arasında bir yerde duran külotlara alıştıysa, devam edebiliriz. Bu yaz hem günlük giyime hem de gece davetlerine ayak uyduran bu geniş, kısa paçalı pantolonlar sonbahara da eşlik edecek. Ancak dikkat, bacak boyunuza güvenmiyorsanız indirimde yanına bir de “stiletto alınacak” maddesi ekleyin.

Haberin Devamı

3- At bir fiyonk

“Yakaya konan kocaman bir fiyonk” desek aklınıza doğal olarak sevimli bir görüntü gelir. Ama “pre fall” koleksiyonlarında durum farklı. Chanel, M Missoni, Michael Kors ve Mulberry gibi markaların gömlek ve ceketlere iliştirdiği fiyonklar, ağırbaşlı renk ve dokularla birleşince çocuksu değil, kadınsı görünüyor.

4- Üst üste ekoseler

Alıştığımız gibi siyah ya da kırmızı, yeni haliyle mor, yeşil, sarı. Punk ve grunge akımlarının geri dönüşüyle birlikte son birkaç sezondur moda dünyasındaki yerini güçlendiren ekose, sonbaharın da olmazsa olmazı. Stil ipucu ise farklı büyüklük ve kalınlıklardaki ekoseleri üst üste giymek. İndirimden alacağınız her ekose gelecek sezonun trendleriyle kesişim kümesinde.

5- Turuncu bir mevsim

Hem sıcak güneşin hem de sonbahar yapraklarının rengi. Mevsim geçişine yatırım yapmak için turuncudan iyi aday mı olur? “Pre fall” koleksiyonlarını hem parlak hem de mat tonlarıyla ele geçiren bu enerjik ve bol vitaminli renk Issey Miyake’den DKNY’a, Gucci’den Bottega Veneta’ya kadar
pek çok markanın koleksiyonunda karşımıza çıkıyor. İyi haber: Yaz indiriminde turuncu bir parça bulmak hiç zorlanmayacaksınız.

Haberin Devamı

Alışveriş

* Beymen Academia’daki şortun boyu ve paça genişliği, külot modasına daha az iddiayla uymak isteyenler için ideal. İndirimde 124.50 lira.
* Bomber ceketin sportifliği iri çiçek desenleriyle birleşince ortaya hem romantik hem de rahat bir parça çıkmış. Koton’daki ceketin fiyatı 30 liraya düştü.
* Turuncu, yalnızca kıyafetlere değil aksesuarlarla da canlılık katıyor. Mango’daki çanta 50 lira.

Kısa kısa

Bu defa “Yıldız Savaşları” ilham verdi

Her sezon gerçekleştirdiği işbirlikleriyle dikkat çeken Vans, yeni sezonda gözünü yıldızlara dikti. “Yıldız Savaşları / Star Wars” film serisinden ilham alan yeni koleksiyon Darth Vader ve Stormtrooper baskılarıyla markanın ayakkabı ve kıyafet tasarımlarına enerji katmış. Eylülden itibaren mağazalarda.

1750 dolarlık anahtarlık

Fendi’nin peluş anahtarlığı Karlito’nun (adını ve şeklini markanın kreatif direktörü Karl Lagerfeld’den alıyor) 1.750 dolara satılacağı açıklandı. Ancak bu parayı ödemeniz yetmez, 600 kişiyle başlayıp her gün artan bekleme listesine girebilmeniz gerekiyor. Modaevine milyon dolarlar kazandıran Karlito’ların yapımına eylülde başlanacak.

Haberin Devamı

O artık stil avıcısı
Kate Bosworth,
Style Thief isimli bir aplikasyon lanse etti. Uygulamaya herhangi bir yerde gördüğünüz ürünün fotoğrafını yükleyerek onun
ya da benzerinin nerede satıldığını öğrenebilirsiniz. Uygulama ücretsiz.