Cumartesi Şimdi eğlence zamanı!

Şimdi eğlence zamanı!

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karneler alındı, yılın en keyifli tatillerinden biri başladı! Bu tatilde çocuklar için şehirde yapabilecekleri pek çok aktivite, katılabilecekleri sayısız etkinlik var. Önerilerimi paylaşmak istedim. Hepinize iyi tatiller, iyi eğlenceler!

Şimdi eğlence zamanı

Tiyatro perdeleri açılsın!

-“Küçük Prens Müzikali”: Fransız yazar ve pilot Antoine Saint-Exupery’nin dünyaca ünlü hikayesi, muhteşem sahne prodüksiyonu ve birbirinden ünlü oyuncularıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde. (Tarih: 23-29-30 Ocak ve 5 Şubat. Bilet fiyatları: Tam 80, öğrenci 60 TL.)

Haberin Devamı

-“Karlar Ülkesi”:En yakın arkadaşları Kay’ı Karlar Ülkesi’nde yaşayan kötü kalpli Karlar Kraliçesi’nin elinden kurtarmak için tehlikelerle dolu bir yolculuğu göze alan Tarçın ve Gerda’nın hikayesini sergileyen “Karlar Ülkesi”, çocuklara dostluğun önemini anlatırken doğa sevgisini de aşılıyor. (Tarih: 6 ve 7 Şubat. Ücretsiz biletlerinizi Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gişelerinden temin edebilirsiniz.)

-“Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”:Tiyatro Mie klasik çocuk masallarını sahneye taşımaya devam ediyor. Pamuk Prenses, 7 Cüceler, prens, kötü kalpli kraliçe ve sihirli ayna... Hepsi bu oyunda çocukları müzikal bir maceraya çıkarmayı bekliyor. (Tarih: 27 Ocak. Bilet fiyatı: 28 TL.)

-“Turunç’un Bahçesi”:Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alan her çocuğun eşsiz birer yetenek olduğunu anlatırken; dostluk, dürüstlük, hayal kurma temalarını işliyor. Çocukların günümüzde çok sık rastlanan “can sıkıntısı” problemini oyun oynamaya ve üretime dönüştürmenin yollarını gösterirken çocukları kendi potansiyeline merak duymaya teşvik ediyor. (Tarih: 31 Ocak. Bilet fiyatı: 20 TL.)

Haberin Devamı

Miniklere sanat atölyeleri

-Akbank Sanat ünlü sanatçı Sarkis’in suluboya tekniğiyle tüm çocuklara uzman bir eğitmen gözetiminde su içinde suluboya yapmayı öğretiyor. (Tarih: 28, 29, 30 Ocak ve 4, 5, 6 Şubat. Ücreti: 10 TL.)

-Akbatı AVM 6 Şubat Cumartesi günü saat 15.00-16.00 arasında sahne alacak “Sinbad ve Adalar Prensesi” çocuk tiyatrosu gösterisiyle birlikte tüm yarıyıl tatili boyunca her gün “deniz ve korsan”temalı, el becerilerini geliştirmeye yönelik atölyeler düzenliyor. Rölyef boyama ile korsan gemisi, tişört boyama, seramik hamurundan deniz canlıları en eğlenceli atölyelerden birkaçı. (14.00-16.00 saatleri arasında zemin kat havuz önü. Ücretsiz.)

-YKY tarafından düzenlenen, Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı’yla “Harry Potter ve Felsefe Taşı - Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi”10-12 yaş arasındaki tüm çocuklar için. (Tarih: 30 Ocak. Ücretsiz.)

-İstanbul Oyuncak Müzesi’ndeki “Mozaik Atölyesi”nde boyaların yerini renkli taşlar alacak, hayaller rengarenk mozaiklere dönüşecek. Dünyadaki en eski sanat eserlerinden günümüze kadar sıkça rastladığımız mozaikler minik ellerle buluşacak. (Tarih: 5 Şubat. Ücret: 50 TL.)

Kaçırılmayacak etkinlikler

-Dünyada gösterileri yüz binlerce kişi tarafından ilgiyle izlenen İsveç’in en ünlü buz pateni grubu Liseberg Ice Show, yarıyıl tatili boyunca dünyaca ünlü şovlarını Viaport Marina Ice Park’ta sergileyecek. (Tarih: 7 Şubat’a kadar. Ücretsiz.)

-Engineering For KidsTürkiye’de açtığı ilk eğitim merkezinde 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında bir haftalık ya da iki haftalık program şeklinde 5-7 ve 8-12 yaş grupları için ayrı ayrı yarıyıl eğitimleri sunuyor. Yarıyıl tatili boyunca pipet roket yapımından köprü tasarımlarına, mancınık üretiminden kimya deneylerine kadar geniş bir yelpazede deneyler yapacak çocuklar, birbirinden eğlenceli aktiviteler ile tatili hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirecek. (Ücret: 5-7 yaş grubu çocuklar için 1 hafta 450, 2 hafta 800 TL. 8-12 yaş grubu çocuklar için 1 hafta 550, 2 hafta 900 TL.)

-Bahçeşehir Prestij Mall’da bulunan Discovery Museum, çocuklara özgürce oynayabilecekleri ve kendi hikayelerinin kahramanları olabilecekleri bir keşif alanı sağlıyor. Müze ailelerin de bu keşiflere ortak olabileceği, yaş sınırı olmaksızın çocukların el göz ve beyin becerilerini geliştirebilecekleri elektronik ortamdan uzak bir macera sunuyor.

-Sunay Akın’ın küratörlüğünde hayata geçen, Mall of İstanbul’da sergilenen “5000 Yıllık Hikaye - Oyuncak Sergisi”, antik çağlardan günümüze kadar oyuncakların 5 bin yıllık tarihini ziyaretçilerine aktarıyor. Akın’ın 20 yılda 40 farklı ülkenin antikacılarını dolaşarak oluşturduğu, 4 bin parçalık koleksiyonundaki, daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş parçalardan oluşan sergide, oyuncak tarihinin gelişiminin kronolojik bir sıralamayla verilmesi de Türkiye’de bir ilk. (Tarih: 24 Nisan’a kadar açık.)

Vizyonda neler var?

-Disney Pixar’dan “İyi Bir Dinozor”filmi şu soruyu soruyor: Ya dünyayı sonsuza dek değiştiren o meteor gezegeni tamamen ıskalasaydı ve dinozorların soyu asla tükenmeseydi? Film sizi dinozorlar dünyasında destansı bir yolculuğa çıkartacak.

-“Köstebekgiller: Gölge’nin Tılsımı”filminde bir zamanlar, yaptığı kötülükler yüzünden, ağaca dönüşen Gölge’nin ve avcı Postum’un iyi insan olma sözünde durmadıkları için başlarına gelenler anlatılıyor. Köstebekgiller’den Köstan Amca onlara yardımcı olabilecek mi?

-Bir kutup ayısını kızdırmaya kim cesaret edebilir? “Karlar Kralı Norm”, Norm’un arkadaşları ve kendisinin evi olan kutupları, turistik bir mekan olmaktan kurtarmaya çalışma hikayesini anlatıyor.