Cumartesi Sofra dekorunuzu biz yapalım

Sofra dekorunuzu biz yapalım

02.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

.

Sofra dekorunuzu biz yapalım

Halkla ilişkiler sektöründen Sitare Ergenekon ve tasarımcı Zeynep Elaldı uygun yemek takımları, renkli kadehlere ve cıvıl cıvıl örtülere sahip olmalarına rağmen sofralarında bütünlük oluşturamayanların yardımına koşuyor. Tasarladıkları masalar Süzer Plaza’da Çiğdem Simavi’nin sahibi olduğu SUAV Designer’s Platform ve Replicart’da sergileniyor. Dilerseniz bir parçayı dilerseniz tüm sofrayı alabilirsiniz.


Bu fikir nasıl ortaya çıktı?
Ben uzun zamandır halkla ilişkiler işiyle uğraşıyorum. Organizasyonlar ve davetler düzenliyorum. Dolayısıyla bu işin önemli detaylarını, fark etmeden insanı zorlayan yanlarını biliyorum. Zeynep ise tasarımcı, yani işi zaten yaratmak. Fikrin çıkışına gelince; ben piyasada bizim yaptığımız işin eksikliğinin hissedildiğini düşünüyorum. İnsanlar davetler veriyorlar fakat inanın bana davetlerinin temasını anlatacak uygun masa aksesuarlarını seçecek zamanları yok. Oysa bir davette ön planda olan konukları ağırlamaktır ve bu noktada da sofra devreye girer.

Koleksiyonunuzda 12 masanız var. Tasarımları parça parça satın almak mümkün mü?
Tabii ki mümkün. Diyelim ki bir tabak takımınız ya da çok beğendiğiniz bir kadeh seriniz var fakat onlara uygun aksesuarları bulmakta zorlanıyorsunuz. Bu yüzden de onları kullanamayıp kendi kendinize “Ne yapacağım ben bunlarla?” diyorsunuz. İşte bu noktada biz devreye giriyoruz. Bizim masa örtüsü, mumluk, vazo ya da çiçek aranjmanlarımızla eksikliğinizi gideriyoruz. Bu arada dilerseniz sofralarımızı bütün olarak satın alıp dolaplarınıza yerleştirebilirsiniz. Sonuçta bir kullanımlık bir şeyden bahsetmiyoruz. Zaten müşterilerimizle tasarım aşamasındayken de sık sık fikir alışverişinde bulunuyoruz. 

Sofra dekorunuzu biz yapalım



Tasarımlarda müşterinin söz hakkı nedir?
Çok fazla. Kullanılacak malzemelere, renge ve detaylara kısacası birçok şeye beraber karar veriyoruz. Mesela şu an çoğunlukla mor rengin kullanıldığı, baharın gelişini anlatan bir masamız var. Müşteri dilerse mor yerine herhangi başka bir renkle de aynı sofrayı yapabiliriz. Onun isteği doğrultusunda detaylar ekler ve çıkarırız.

Hazırlık aşamanız ne kadar sürüyor? Müşteri ile karar verdikten ne kadar sonra teslimatı gerçekleştiriyorsunuz?
Hızlı hareket ediyoruz ama el işi aksesuarların bol olduğu bazı özel siparişlerde teslimat süresi on günü bulabiliyor. Zaten şu an bir şirket değiliz ve seri üretim yapmıyoruz. İleride işlerimiz istediğimiz doğrultuda yürürse böyle bir şey düşünebiliriz. Bu yüzden de düğün ve nişan gibi büyük davetler için masalar tasarlamıyoruz.