Cumartesi Soframızın baş tacı pilav

Soframızın baş tacı pilav

24.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Misafirlerinize de gururla sunacağınız iki pilav tarifi: Biri bizden, diğeri Özbek mutfağından buhara pilavı

Soframızın baş tacı pilav

BİR TABAK

Buhara pilavı

Haberin Devamı

Hazırlanışı

-Pirinçleri bir kaba koyup üzerini 4-5 parmak aşacak kadar ılık tuzlu su ilave edin ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Sonra nişastasını atması için birkaç kez yıkayın ve süzün.

-Tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızınca çam fıstıklarını ekleyip altın sarısı renk alıncaya kızartın ve alın. Kuşbaşı doğranmış eti fıstıkları kavurduğunuz tencerede suyunu çekinceye kadar pişirin. İnce kıyılmış soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayınca suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

-Etler yumuşayınca çam fıstıklarını, kuş üzümlerini, pirinci ve baharatı ilave edip karıştırın. 3 dakika kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte 15 dakika pişirin.

-Pişen pilavı ateşten alın. Kapağını açıp tencerenin ağzına bir havlu kağıt koyun ve kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirip tahta bir spatula veya düz kevgirle pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırın. Domates ve biberle süsleyip servis yapın.

Haberin Devamı

MALZEMELER (4 kişilik)

-2 su bardağı pirinç
-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı çam fıstığı
-250 gr kemiksiz kuzu eti
-2 soğan -2 yemek kaşığı kuş üzümü -1’er çay kaşığı toz tarçın ve toz karanfil
-1 yemek kaşığı dövülmüş kakule -Tuz -Süslemek için domates ve yeşil biber

Ciğerli pilav

Hazırlanışı

- Ayçiçek yağının yarısını bir tencereye alıp üzerine ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince altını kısıp 5 dakika daha pişirin. Altını kapatıp demlenmeye bırakın.

-Kalan ayçiçek yağını bir tavaya koyup arpacık soğanları ekleyin. Soğanların rengi dönünce üzerine kıyılmış kırmızı biber ekleyip 1 dakika soteleyin. Ciğerleri koyup kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Kıyılmış maydanoz serpip ocaktan alın ve pilava karıştırın. Doğranmış soğan ve baharatla süsleyin.

MALZEMELER
(4 kişilik)

-2 su bardağı baldo pirinç
-1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
-500 gr kuşbaşı kuzu ciğeri
-1 küçük kırmızı biber
-10-15 arpacık soğan
-4-5 dal maydanoz
-Tuz ve çekilmiş tane karabiber, pul biber
-Üzeri için kırmızı soğan ve baharat

BİR BARDAK

Ramos gin fizz

Kremamsı bir kıvamda lezzetli bir kokteyl

Haberin Devamı

Hazırlanışı

Soda hariç tüm malzeme şeykıra konulur; buz koymadan önce bir kere, buz koyduktan sonra iki kere uzun süre çalkalanır. Uzun bir bardağa süzülür, üzerine soda eklenip servis edilir.

MALZEMELER

-6 cl Plymouth cin -4 cl limon suyu -2 cl şeker şurubu -0.5 cl portakal çiçeği suyu -3 cl yumurta beyazı -1.5 cl çiğ krema -5 cl Uludag Extra soda

Yanında ne yemeli?
Benim tercihim dört mantarlı Napoli usulü pizza.