Cumartesi Soğuğa karşı havalı kalkan

Soğuğa karşı havalı kalkan

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kış mevsiminin olmazsa olmaz aksesuarı atkı, bu sezon moda dünyasında yeni bir mertebeye ulaşıyor. O artık ‘havalılar’ sınıfının üyesi.

Soğuğa karşı havalı kalkan

Belki sürekli annenizin soğuk havalarda takmanız gerektiğini hatırlattığı bir aksesuar olduğu için onunla hiç barışamadınız, belki de tek bir atkıyı çok sevip yıllarca onu kullandınız… Belki onlarca atkınız var belki de hiç yok. Durum sizin için hangisi olursa olsun, muhtemelen atkının bir gün bir moda ögesi haline geleceğini ve tasarımcılar tarafından böylesine çok sevileceğini tahmin edememişsinizdir. Oysa o, hem 2018-19 Sonbahar/Kış podyumlarında farklı hallere bürünerek mevcut trendlerin daha da etkili görünmesini sağlıyor, hem de başlı başına farklı stiller yaratmaya yetiyor. Chanel’in meşhur tüvitlerinin boyunlara sarılmasını sağlayan, Versace ve Balenciaga’da logo çılgınlığını ikiye katlayan, Missoni’de hem dokuları hem de uzunluklarıyla bohem havalar estiren atkılar hem soğukların hem de sıkıcı görünmeye müsait kış stillerinin ilacı.

Haberin Devamı

- Hep söylüyoruz, her kıyafetin fazla uzunu boyu uzun olanlara yakışıyor. Söz konusu atkı olduğunda da bunu hatırlamakta yarar var. En iyisi yerleri süpüren atkıları servi boylulara bırakmak.
- Kıyafetiniz çiçek desenliyse puanlı, ekoseliyse çiçekli atkıları tercih ederek eklektik ve şık bir görünüm yaratabilirsiniz.
- Üzerinizdekilerle tamamen aynı renkte ya da onlara kontrast renkte bir atkı takmak, kıyafetinizin etkisini güçlendirecek.
- Atkı bağlamanın pek çok yolu var. Ancak ünlü markalar bu sezon kestirmeyi tercih ediyor. Yani boynunuza dolayıp, omzunuzdan arkaya atmanız yeter de artar bile.

Alternatif arayanlara

Soğuğa karşı havalı kalkan

Moda dünyasında boyunları sıcak tutmak için fikir çok! Tibi, Juun.J. gibi markaların podyumlarında rastladığımız bu görünüm; sweatshirtleri ve puf montları da atkı gibi kullanma fikrini öneriyor. Seçim sizin.

Haberin Devamı

En meşhur atkı

Soğuğa karşı havalı kalkan

Ünlü bir müzisyenin ismini Google’da arattığınızda karşınıza ilk çıkan şarkıları, konser tarihleri olmalı değil mi? Ancak Lenny Kravitz yazdığınızda karşınıza ilk çıkanlardan biri altı yıl önce taktığı meşhur atkısı oluyor! Kravitz, yıllardır pek çok moda blog’unda espri konusu haline gelen bu dev atkıyı üşüdüğü bir günde aniden almış ve geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında söylediklerine bakılırsa bu kadar çok konuşulacağını tahmin bile edememiş.

Soğuğa karşı havalı kalkan