Cumartesi Sokağa çıkaran lezzetler

Sokağa çıkaran lezzetler

26.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeme-içme dünyasının önde gelen isimleri tanınmış restoranlar ve kendi yemekleri haricinde nerelerde ne yediklerini anlattılar. Aralarında seyyar tezgahlardan pilav yiyen de var, kokoreçten vazgeçmeyen de...

Sokağa çıkaran lezzetler

Ünlü şefler hazırladıkları özel yemekler ve farklı sunumlarıyla ön plana çıksalar da onların her zaman steak, kaz ciğeri, havyar veya ahtapotlu rizotto yediklerini zannetmeyin. Onların da tadına bakmaktan vazgeçemedikleri, sokağından geçerken uğramadan dönmedikleri dönerciler, pilavcılar, turşucular yani sokak lezzetleri var.
Yeme-içme sektörünün tanınmış şeflerine nerelerde, neler yemeyi tercih ettiklerini sorduk... Ayrıntılı biçimde cevap verdiler.

Haberin Devamı

“Mantı denince Neşem”

Pelin Çakar (Lucca’nın şefi)

- Anadolu Yakası’na geçtiğimde Çiftehavuzlar’daki Flamingo Döner’e mutlaka lahmacun ve döneri için uğrarım.

- Kuru fasulye-pilav için Gayrettepe’deki Hüsrev.

- 4. Levent’teki Neşem Mantı Evi’nin mantısını eşe dosta alıp tatmaları için veririm mutlaka.


“Sabırtaşı’nda içli köfte, İmam Seyyar’da kokoreç”

Eyüp Kemal Sevinç (EKS Mutfak Akademisi kurucusu)

- Taksim’deki Öztürkler Büfe’den tavuk döner dürüm.

- Beyoğlu Atıf Yılmaz Caddesi’ndeki Bursa Kebapçısı’nın iskender kebabı.

- Köfte ve piyaz için Kadıköy, Caferağa’daki Yıldız Köfte Salonu.

- Kadıköy Balık Pazarı’ndaki Kadı Nimet Balıkçılık’tan balık-ekmek.

- İçli köfte için Beyoğlu’ndaki Sabırtaşı İçli Köfte.

Haberin Devamı

- Meşhur Unkapanı Pilavcısı’ndan nohut pilav.

- Beşiktaş’taki Soydan Turşucusu.

- Beşiktaş’taki kokoreççi İmam Seyyar’dan kokoreç.

- Beyoğlu’ndaki Sakarya Tatlıcısı.


“Kelle söğüş için Baba Söğüş”

Civan Er (Yeni Lokanta)

- Köfte için Beyoğlu’nda, Fransız Kültür Merkezi’nin arkasındaki Köfteci Hüseyin.

- Nohutlu pilav için Çukurcuma’da arabadan satış yapan Cihangir Pilavcısı.

- Kelle söğüş için Beşiktaş’taki Baba Söğüş.

- Döner için Hocapaşa’daki Kasap Osman.

“En iyi bulgur pilavı Kebapçı Enver Usta’da”


Burak Zafer Sırmaçekici (Lokanta Armut)

- Köfte için tercihim Maçka’daki Kenan Usta. Küçükçiftlik Park’tan Maçka’ya doğru çıkarken sol taraftaki ilk tezgah. 25 yıldır aynı yerde. Özellikle kaşarlı köfte dürüm yemek için gidiyorum.

- Kebap için (asıl amacım bulgur pilavı) Kebapçı Enver Usta. Eskiden Tünel binasının arkasında, bir yeraltı kebapçısıydı. Bina restorasyona girince oradan çıkardılar. O da 50 metre ileriye taşındı. Eski salaşlıktan uzak ama hâlâ şehrin en iyi bulgur pilavını o yapıyor.

- Menemen için Taksim, Sadri Alışık Sokak’taki Lades Lokantası. Kahvaltı için en favori yemeklerimdendir menemen ama nedense çoğu yerde kötü yapıyorlar. Tam “Altı üstü domates-biber-yumurta, ne kadar kötü olabilir ki?” diyorum, “Bu kadar kötü!” diye cevap veriyorlar. Ama Lades’te sürprize hiç yer yok. Hep çok iyi.

Haberin Devamı

- Etiler Alkent’in karşısında bir simitçi var. Peynirli simit sandvicini seviyorum.

- Nohut-pilav için herkes Unkapanı’ndaki meşhur pilavcıyı söyler ama yine Unkapanı’nda Aksaray’a doğru çıkarken Tekel binasını geçince sağdaki pilavcı çok daha lezzetlidir.

- Kokoreç için Çengelköy Kokoreççisi. Ama domates-bibersiz olacak.

- Börek için Beşiktaş’ta, Yıldız’dan Ihlamur’a inen yoldaki Namlı Börek. Özellikle peynirlisi favorim.

“Ayaküstü kelle için Senin Ciğerci”

Didem Şenol (Lokanta Maya ve Gram)

- Her türlü sakatat alışverişimi Galatasaray, Balık Pazarı’ndaki Senin Ciğerci’den yaparım. Oraya ayaküstü kelle yemeye giderim. Orhan abinin sohbetine de doyulmaz.

- Karaköy’de katlı otoparkın yanındaki balık ekmekçi... Her ne kadar Norveç uskumrusu ve donuk olduğunu bilsem de ekmeğin tazeliği ve lezzeti, soğanın miktarı ve çıtırlığı, yağlı balığın ızgara tadı severek yememi sağlıyor.

Yazarlar