Cumartesi Son trend: Alpaka ve lamalı düğün

Son trend: Alpaka ve lamalı düğün

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Düğününüzde hem ortamı şenlendirecek hem de Instagram dostu kareler vermenizi sağlayacak bir misafir arıyorsanız, yeni trend alpaka ve lama kiralamak.

Son trend: Alpaka ve lamalı düğün

Yaratıcı, eğlenceli ve “like’lanabilir” olmak adına tüm hünerlerin sergilendiği düğün seremonilerinde son trend, başrolü hayvanlara devretmek. At, kedi, köpek derken sıra alpaka ve lamaya geldi. ABD’nin Oregon eyaletinde, hayvan destekli terapi alanında çalışan anne-kız girişimcilerin Mountain Peaks Therapy Llamas and Alpacas çatısı altında eğittiği alpaka ve lamalar, kısa sürede çiftlerin gözdesi oldu. Kiralanarak düğün seremonilerine renk katan alpaka Rojo’yla lama Napoleon, hatırı sayılır bir üne kavuştu. Japonya ve İskoçya’da da bazı çiftlikler düğünlere alpaka ve lama kiralamaya başladı.

Haberin Devamı

Devegil familyasından olan alpaka ve lamalar, sakin ve sosyal hayvanlar. Kiralamak istendiğinde, hayvanların iyiliğinin öncelikli olduğu konusunda anlaşmak gerekiyor. Düğüne özel olarak, lamanın gelini, alpakanın damadı temsil edeceği şekilde ya da çeşitli çiçek ve aksesuarlarla süslenerek geliyorlar. Bazı çiftler, seremoniye daha fazla dahil olmasını istediği hayvana yüzüğü taşıtma gibi senaryolar üretiyor. Sonuç: Gerçekten o kadar sevimliler ki, tüm davetlilerin ilgisi onlara yöneliyor ve herkes selfie kuyruğuna giriyor; bu anlamda gelin ve damadı gölgede bıraktıkları düşünülebilir. Birçok davetli için, çocukları oyalamak adına sunulmuş bir hizmet boyutu da taşıyor. Ne olursa olsun, ortamı şenlendirdikleri kesin!

Haberin Devamı

İskoçya’da bir otelin isteği üzerine alpaka kiralamaya başlayan çiftlik sahibi Stuart Matthews, hızla yükselen trend için “Yıllar önce düğünler kilisede yapılırdı. Bugün insanlar gitgide daha ilginç şeyler yapmak istiyor, düğünlerini bir festivale dönüştürüyor” diyor. Düğüne bir buçuk saatliğine katılmak üzere alpaka davet etmenin bedeli ise 350 pound (yaklaşık 2000 lira).