Cumartesi Stil sınıfının birincisi olun

Stil sınıfının birincisi olun

23.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mezuniyet balosu için hem sezonun trendlerini yakalamanızı sağlayacak kadar güncel hem yıllar geçtikten sonra fotoğraflarınıza baktığınızda sizi pişman etmeyecek kadar zamansız önerilerimize bir göz atın...

Stil sınıfının birincisi olun

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, mezun olacakların aklına “Ne giymeliyim?” sorusunu takan balo zamanı da geldi. Herkesin şık olmak için birbiriyle yarışacağı, hayat boyu hatırlanacak bu gecenin yıldızı olmak istiyorsunuz, haklısınız. Ancak ne kulağınıza gelen “Şu bunu giyecekmiş” laflarının ne de etraftaki seçenek çokluğunun aklınızı karıştırmasına izin verin. Hem sezon trendlerini yakalamanızı sağlayacak kadar güncel hem de yıllar sonra fotoğraflara baktığınızda size “Ben ne giymişim!” dedirtmeyecek zamansız önerilere kulak verin.

Haberin Devamı

Rahatlıktan ödün vermeden...

arkadaşlarınızın“prensesler gibi” olma sevdası sizi hiç cezbetmiyor, mezuniyet gecesinde rahatlık ve sadelikten ödün vermeden hem şık hem de farklı olmak istiyorsanız tulumlar size göre. Tabii birkaç kritik noktaya dikkat etmek şartıyla. Tulum sportif ve gündelik görünmeye çok müsait bir parça. Bu yüzden şort tulumlardan, keten, pamuklu gibi hafif görünümlü kumaşlardan ve bol kesimlerden uzak durun. Mezuniyette giyeceğiniz tulum üzerinize kalıp gibi oturmalı, fazla yumuşak bir malzemeden olmamalı. Göz alıcı bir renk, çarpıcı aksesuarlar ya da desenlerle tulumu daha iddialı hale getirebilirsiniz.

Stil sınıfının birincisi olun

Hayat boyu gardıropta

Amerikalıtasarımcı Bill Blass’ın moda dünyasında efsaneleşen bir sözü var: “Ne giyeceğini bilmiyorsan, kırmızı giy.” Her şeye rağmen içine sinen bir elbise bulamayanlar için sığınabileceği daha güvenli bir liman olabilir mi? Detaylarla hareketlendirilmiş, dümdüz kırmızı bir elbise sizi asla yarı yolda bırakmaz. Üstelik yalnızca mezuniyette değil, hayatınız boyunca giyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Uçuş uçuş bir gece

Son yıllarda Hollywood yıldızlarının kırmızı halıdaki gözdesi olan tüylü elbiseler, mezuniyette çarpıcı olmayı garantiliyor. Özellikle pastel renklerle bir araya gelince çok romantik görünen tüylerin en iyi tarafı ise ne aksesuar ne saç
ne de makyaj üzerine fazla kafa yormaya gerek bırakması. Tüylü elbisenizi giyin ve geri kalan her şeyi sade tutun yeter. Yalnız dikkat, giyeni olduğundan daha kilolu gösterdiklerini de unutmamalı. Bu elbiselerle “Susam Sokağı”ndaki Minik Kuş gibi görünmek istemiyorsanız önce vücudunuza güvenmeniz şart.

Alışveriş

Her elbiseye uyum sağlayacak aksesuarlar

-Forever New’daki uzun küpeler hem zarif hem de gösterişli. 29.90 TL.

-Kutu şeklindeki clutch’lar gecelere eşlik etmek için ideal. Fabrika’daki çanta 119 TL.

-lPınar Tezcan’ın adL için hazırladığı ayakkabı koleksiyonunda her elbiseye ayak uyduracak modeller var. Bilekten bağlı, altın-siyah stilettolar 350 TL.

Kısa kısa

Moda eğitimi almak isteyenler İÇİN...

İstanbulModa Akademisi (İMA) modaya ilgi duyan, güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan ve kariyerini moda alanda yapılandırmak isteyenleri, portföylerini değerlendirmek ve akademik destek vermek üzere 26 Mayıs’ta yapılacak Portfolyo Değerlendirme Günü’ne davet ediyor. Ücretsiz yapılacak etkinlikte, objektif değerlendirme ve kariyer planlamalarında desteğe ihtiyaç duyanlar, İngiliz moda tasarımı eğitmeni Prof. Dr. Roy Peach, Belçikalı moda tasarımı eğitmeni Raf Stesmans, İMA yöneticisi Eda Dorman ve Özgür Masur’un fikirlerini duyma şansına sahip olacak.

Haberin Devamı

Renklenme sırası kaşlarda

Rengarenk saçlar Türkiye’de sokak modasını etkisi altına almışken, güzellik dünyası daha da farklı olmak isteyenler için bir trendle karşımızda: Gökkuşağı renklerinde kaşlar. İlk kez Badgley Mischka ve Christian Dior’un 2015 ilkbahar/yaz defilelerinde karşımıza çıkan bu kaşları, ünlü model Cara Delevingne de kullanınca sanki dünya kaş birliğinden resmi açıklama gelmiş gibi oldu. Instagram ve Tumblr gibi sosyal mecralarda #colouredeyebrows etiketiyle paylaşılan çılgınlık büyüyor.

Haberin Devamı

Güzellik uzmanları ise kuaföre gidip bu işlemi kalıcı olarak yaptırmak yerine kaşları makyaj hileleriyle boyamanın daha akıllıca olduğu konusunda hemfikir. Kaşlarınızı likit göz kalemiyle boyayıp sabitlemek için üzerinden transparan pudrayla geçin. Deneysel takılmaya cesareti olanlar, tıpkı Dior defilesindeki gibi altın rengi kaşlar için yüze sürülen yapışkanlı parıltıları kaşına uygulamayı deneyebilir.