Cumartesi Tarihin en asil gelinlikleri

Tarihin en asil gelinlikleri

31.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

19 Mayıs’taki İngiltere kraliyet düğününün en önemli odak noktalarından biri, kuşkusuz Meghan Markle’ın gelinliği olacak. Modaseverlerin heyecanla beklediği bu önemli gün vesilesiyle gelmiş geçmiş en ikonik kraliyet gelinliklerini hatırlıyoruz.

Tarihin en asil gelinlikleri

GRACE KELLY

Haberin Devamı

1956’da Monaco Prensi Rainier ile evlenen Grace Kelly’nin gelinliği, yalnızca kraliyet gelinlikleri kategorisinde değil, her kategoride eşsiz. Hollywood’daki kariyerini bırakıp prenses olma yolunda adım atarken Amerikalı kostüm tasarımcısı Helen Rose tarafından hazırlanan dantel bir gelinlik giymeyi tercih eden Kelly, bu seçimiyle yıllar boyunca dünyanın dört bir yanından pek çok geline ilham verdi.

Tarihin en asil gelinlikleri

PRENSES CAROLIN

Üç defa evlenmiş olsa da, güzeller güzeli Caroline’in en şık gelinliği 21 yaşındayken yaptığı ilk evliliği için seçtiği Christian Dior model. 1978’de 38 yaşındaki “playboy” Philippe Junot ile evlenen prenses, saçlarındaki çiçeklerle Carrie Fisher’ın hayat verdiği Star Wars karakteri Prenses Leia’yı da andırıyordu. Sahiden, gerçek olamayacak kadar güzel değil mi?

Haberin Devamı

Tarihin en asil gelinlikleri

KRALİÇE SÜREYYA

KRALİÇE Süreyya, 1951’de Tahran’daki Gülistan Sarayı’nda Şah Rıza Pehlevi’yle evlenirken 15 kilo gelen Christian Dior gelinlik giymişti. Gelinlik, Paris’te Dior atölyesinde dikilir; kraliçenin omuzlarına ağır gelince İran’daki terziler tarafından, etek katlarından kesilerek hafifletilir. Paris’te müzayedede 1.2 milyon dolara alıcı bulan model, çizgi filmlerdeki prenses gelinlikleri kadar masalsı.

Tarihin en asil gelinlikleri

PRENSES DIANA

Günlük hayatında hep dikkat çekici fakat sade stilleri tercih etmesine rağmen, düğününde ipek taftadan kabarık (hem de çok kabarık) bir gelinlik giyen Prenses Diana, başından itibaren entrikalara maruz kalan evliliği üzerindeki hüznü neşeli bir seçimle dağıtmak istemiş olabilir mi? 1980’li yılların moda anlayışına dair her ögeyi barındıran bu meşhur elbise, 10 bin inci ve metrelerce tül ile bezeliydi.

Tarihin en asil gelinlikleri

WALLIS SIMPSON

İngiltere kraliyet tarihinin istenmeyen gelini Wallis Simpson, Windsor Dükü Prens Edward’ın kendisiyle evlenebilmek için tahttan çekilmesine sebep olmuştu. Çünkü o, iki koca eskitmiş dul bir kadındı ve katı kraliyet kurallarına göre kraliçe olamazdı. Fakat bunlar Simpson’ın ikon olarak görülmesine engel olmadı; hep Amerikan ‘sosyete’sinin en şık kadınlarından biri olarak anıldı. Nitekim Couture ustası Mainbocher tarafından ipek krep ile Paris’te dikilen mavi elbisesi de, yalın şıklığıyla diğer kraliyet gelinliklerinden ayrılıyor.

Haberin Devamı

KATE MIDDLETON

Karşınızda son 30 yılın en çok konuşulan gelinliği. 2011’de Prens William ile evlenen Kate Middleton, İngiliz tasarımcı Sarah Burton’ın tasarladığı Alexander McQueen gelinliğiyle yalnızca elbise trendlerine değil düğün trendlerine de yön verdi ve 2000’lerin başında popüler olan sade törenler, minimal elbiseler pek çok kişi için yerini yeniden şaşaaya bıraktı. Dantelli, uzun kuyruklu ve kabarık etekli gelinliği, romantikliğiyle Grace Kelly’nin gelinliğine benzetenler de var.

Tarihin en asil gelinlikleri

PRENSES MARGARET

Göz önünde olan ablası Elizabeth olsa da, İngiltere kraliyet ailesinin prensesi Margaret 1960 yılındaki düğünüyle çok konuşulmuştu. Gelinliği ipek organza ile Norman Hartnell tarafından tasarlanan prenses, gövdesi ve eteği işlemesiz, sade gelinliğini görkemli bir taçla tamamlayarak ihtişam-sadelik dengesini kusursuzca kurmuştu.