Cumartesi Tarihin Yazmadığı Kadınlar

Tarihin Yazmadığı Kadınlar

04.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevirmen Servin Sarıyer, ilk kitabında erkeklerin yazdığı tarihi ve toplumsal cinsiyet rollerini bozan kadınları anlatıyor ve onların arasından isyancıları, korsanları, suç imparatorlarını, devrimcileri, maceracıları, seri katilleri, savaşçıları, casusları bizimle tanıştırıyor.

Tarihin Yazmadığı Kadınlar

TARİHİN YAZMADIĞI KADINLAR
Servin Sarıyer
Karakarga Yayınları / 15 TL
Çevirmen Servin Sarıyer, ilk kitabında erkeklerin yazdığı tarihi ve toplumsal cinsiyet rollerini bozan kadınları anlatıyor ve onların arasından isyancıları, korsanları, suç imparatorlarını, devrimcileri, maceracıları, seri katilleri, savaşçıları, casusları bizimle tanıştırıyor. Uluslarının kaderine yön veren kahramanlardan bağımsızlık yolunda kitleleri peşinden sürükleyen devrimci halk savaşçılarına, yeraltı dünyasına adını yazdıran uyuşturucu baroneslerinden seri katillere tarihin yazmadığı kadınların hikayelerinin toplandığı bu kitap toplumun her kesiminde ezilen kadınlara güç veriyor.

Haberin Devamı

DÜŞMANLIĞIN FAYDALARI
Wilhelm Schmid
Çev: Tanıl Bora / İletişim Yayınları / 9.5 TL
Schmid’in “Düşmanlığı hayatımızda tutmamızın altında ne yatar?” sorusunu irdelediği kitabı bize, düşmanlık kavramını silmek yerine onunla yüzleşmeyi öneriyor.

MARVEL TEAM-UP
Gerry Conway, Bill Natlo
Çev: Tulgan Köksal / Büyülü Dükkan Yayınevi / 30 TL
1971’de çıktığında dönemin uzun ömürlü işlerinden biri olan “Marvel Team-Up” serisi, hemen her sayısında Örümcek Adam’ı kötüler karşısına, sevilen bir diğer Marvel kahramanıyla birlikte çıkarıyor.

KARANLIK KIZ
Elena Ferrante
Eren Yücesan Cendey /
Everest Yayınları / 15 TL
Ferrante’nin başyapıtı olarak kabul edilen “Napoli Dörtlemesi”nin çıkış noktası olan novella, yazarın sevdiği temalar etrafında dönüyor: Aile, sahil, düzenli ve durağan hayat, yakın geçmiş.