Cumartesi Tatlı Fransız

Tatlı Fransız

15.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Size bu hafta Florya’daki Fransız patisserie’si Cafe Creme Brulee’nin danışmanı, usta şef Frederic Andreu’nun lezzetli bir tarifini veriyorum

Tatlı Fransız

Double chocolate tart

Haberin Devamı

MALZEMELER (8-10 kişilik)

Tart hamuru için

-560 gr tereyağı
-250 gr pudra şekeri
-250 gr badem unu
-90 gr kakao
-3 yumurta
-825 gr un

Bitter ganaj için

-200 gr bitter çikolata
-300 ml krema

Sütlü ganaj için

-200 gr sütlü çikolata
-300 ml krema

Glaze için

-200 ml su
-770 gr şeker
-570 ml krema
-290 gr glikoz
-215 gr kakao
-90 gr trimoline
-140 gr jelatin

Hazırlanışı

-Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Tart hamuru için tereyağı, un, pudra şekeri, kakao ve badem ununu geniş bir kapta karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru ince bir şekilde açıp tart kalıbına yerleştirin. Kenarlarını keserek düzeltin. Dibine çatalla delikler açın. Üzerine yağlı kağıt yerleştirip kabarmasını engellemek için
bir avuç baklagil koyun. Sıcak fırında 5-7 dakika pişirip baklagilleri ve kağıdı çıkarın,
tekrar fırına verip 5-7 dakika daha pişirin. Kalıbı tel ızgara üzerine alıp ılınması için bekletin.

Haberin Devamı

-Bitter ganaj için kremayı kısık ateşte bir sos tenceresinde kaynayana kadar pişirip ocaktan alın. Bitter çikolatayı rendeleyip kremaya ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız ganajı hamurun üzerine gezdirerek dökün. Çikolata katılaşana kadar buzdolabında bekletin.

-Sütlü ganaj için kremayı kısık ateşte, ayrı bir sos tenceresinde kaynayana kadar pişirip ocaktan alın. Sütlü çikolatayı rendeleyip kremaya ekleyin ve iyice karıştırın. Katılaşmış olan bitter çikolatanın üzerine gezdirerek dökün. O da katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin.

-Glaze için jelatini suda eritin. Kısık ateşteki bir tencereye şeker, su ve glikozu koyun, yaklaşık 10 dakika karıştırın. Krema, trimoline ve kakaoyu ekleyip kaynatın. En son suyu sıkılmış jelatini ekleyin, karıştırın ve tezgaha alın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Buzdolabından tartı çıkartın, hazırladığınız glaze’i yavaş yavaş üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edin.

BİR BARDAK

Apple daiquiri

Haberin Devamı

Sıcak günlere elma ferahlığını katacak klasik bir kokteyl

MALZEMELER

-6 cl Bacardi Apple

-4 cl limon suyu

-1.5 cl Apple Syrup

-1 dilim kabuklu yeşil elma

Hazırlanışı

İçkiler ve yeşil elma blendırda karıştırılır ve buz dolu şeykıra aktarılıp soğutulur. Ardından soğutulmuş kokteyl bardağına süzülüp servis edilir.