Cumartesi Taze açılıyor! Chirico’nun çılgın dünyası

Taze açılıyor! Chirico’nun çılgın dünyası

20.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

20’nci yüzyılın en sıra dışı ressamlarından biri, metafizik resim akımının öncüsü Giorgio de Chirico’nun kapsamlı bir sergisi Pera Müzesi’nde 24 Şubat’ta açılıyor.

Taze açılıyor Chirico’nun çılgın dünyası

1 Mayıs’a dek sürecek “Dünyanın Gizemi” adlı sergi, bu ilham verici çılgın dünyayı tanımak için iyi bir fırsat. Çok konuşulacak bu sergiyi ilk görenlerden olmanızı tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Bitmeden yetişin!

Sınırları çizmek ya da kaldırmak

Son dönem tüm dünyada sanatın en aktif konusu olan göç teması Beyoğlu’nda bulunan Karşı Sanat Çalışmaları’nda dikkat çekici bir sergide işleniyor. Dünyanın farklı yerlerinden 12 sanatçının eserlerinin yer alacağı sergi sınırları çizmek ya da kaldırmak meselesini sorguluyor. “Yeryüzünün Sınırları” adlı sergiyi görmek için son sekiz gününüz olduğunu belirtelim.

Taze açılıyor Chirico’nun çılgın dünyası

Mutlaka görün

Kente iki farklı bakış

CalvIno’nun dediği gibi arzular ve korkulardan yaratılmış günümüz kentlerine iki sanatçının farklı bakışlarından oluşan bir sergi Pilot Galeri’de. Deniz Aktaş’ın kent, bellek ve mekan üzerine giden çizimlerine Özge Topçu’nun steril kent betimlemeleri eşlik ediyor. Sergi 19 Mart’a dek görülebilecek.

Taze açılıyor Chirico’nun çılgın dünyası