Cumartesi Tek parça, çok şıklık

Tek parça, çok şıklık

01.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Giyeni kombin yapma derdinden kurtaran yazlık elbiseler, tek parçayla çok şıklık vadediyor. İşte 2019 yazının öne çıkan elbise trendleri ve hem şehirde hem de tatilde giyebileceğiz seçenekler

Tek parça, çok şıklık

Bohem rapsodi

Haberin Devamı

Son birkaç yıldır podyumlarda esen bohem rüzgarlar, bu sezon yanına sportif çizgileri de aldı. Kırmızı ve turuncunun sıcak tonları, şal deseni gibi etnik desenler, boyundan bağlanan uzun modeller… Bu rapsodide hepsine yer var. Plajın sıcak saatlerinden akşamüstü partilerine uzanırken rahatlıkla bikini üzerine geçirebileceğiniz bu elbiseleri sportif sandaletlerle ya da minik topuklularla eşleştirin.

Gardırop kurtarıcısı

Moda dünyasında “her durumu kurtaran kıyafet” görevini siyah elbiseler üstlenmiş olsa da hiçbir şey hafif bronzlaşmış bir tene, hasır aksesuarlara ve sıcak yaz günlerine beyaz elbise kadar çok yakışamaz. Şanslıyız ki bu sezon mağazalarda seçenek çok. Dikkat çeken modellerin başında ise fırfır, dantel ve güpür detaylarıyla zenginleşen beyaz elbiseler geliyor.

Haberin Devamı

Güç kollarda

Üçgen bir silüet yaratarak tüm dikkati vücudun üst kısmına çeken kol formlarını, bluz ve ceketlerin ardından elbiselerde de görmeye başlıyoruz. Tabii feminenlikten de ödün vermeden… Brock Collection, Rodarte gibi markaların koleksiyonlarında nostaljik karpuz kollar öne çıkarken Valentino’da ise dirsek altında biten daha iddialı modeller yer alıyor.

Tek parça, çok şıklık

Romantizm olmadan olmaz

Artan sıcaklıkların ve canlanan doğanın etkisiyle hayata daha pozitif baktığımız yaz günlerine romantik elbiseler çok yakışıyor. Bu romantizmi ister pastel renklerle, ister çiçek desenleriyle, ister uçuşan kumaşlarla yakalayın… Ama gardırobunuza yeni elbiseler eklemeden önce mutlaka romantik seçeneklere de göz atın. Aradığınız ilham Alberta Ferretti, Altuzarra ve Giambattista Valli podyumlarında!

Tek taraflı stil

Omuz dekoltesinin yükselişiyle birlikte “Straplez mi, düşük omuz mu?” ikileminde kalanların imdadına asimetrik omuzlu elbiseler yetişiyor. Versace’de mini elbiselerle buluşup cüretkarlıkta zirveye oynayan, Oscar de la Renta ve Etro’da ise daha sofistike bir havaya bürünen bu elbiseleri giyerken dikkat etmeniz gereken nokta ise seçeceğiniz modelin omuzlarınıza tam oturması gerektiği. Aksi halde hantal görünebilirsiniz.

Haberin Devamı

STİL İPUÇLARI

Alacağınız yeni elbiselerle tatile de gideceğinizi var sayarak; şifon, poplin gibi kolay kolay kırışmayacak materyallere yönelmenizi öneririm. Üstelik bavulda da yer kaplamazlar.

Elbise alışverişi yaparken gardırobunuzda bulunan ayakkabıları göz önünde bulundurun. Örneğin günlük hayatta topuklu ayakkabı giymeyen biriyseniz, tercihinizi yalnızca topuklu ayakkabıyla iyi duran bir elbiseden yana kullanmayın.

Ayakkabıyla ilgili madde aslında tüm aksesuarlar için geçerli. Her elinizi attığınızda giymeye üşenip vazgeçeceğiniz bir elbiseye yatırım yapmak istemezsiniz değil mi? Kusursuz yaz elbisesi, fazla süs istemez ve tek başına da yeterince şık görünür.

Çekiştireceğiniz mini etekten, ‘içine bir şey giyerim’ dedirtecek dekolteden de uzak durun. Size kendinizi gerçekten rahat hissettirmeyecek hiçbir elbiseyi almayın.