Cumartesi Tüvite gençlik aşısı

Tüvite gençlik aşısı

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugüne dek yalnızca hanım hanımcık ve olgun stillere yakıştırılan tüvit, tasarımcıların yeni yorumlarıyla gençleşti

Tüvite gençlik aşısı

Kalın dokusu ve kırçıllarıyla kışa çok yakışan fakat genelde orta yaş üzeri stillerle özdeşleştirilen tüvit, bu sezon hakkındaki önyargıları silerek gençlerin de gardırobuna girmeye kararlı. Artık yalnızca etek-ceket takımlar, inci kolyeler ve alçak topuklu ayakkabılarla çay partilerine değil, uzun çizmeler, metalik dokular, genç kesimler ve çarpıcı aksesuarlarla gece partilerine bile gidiyor.

Haberin Devamı

Prada’nın 2015-16 sonbahar/kış koleksiyonunda şeker renkleriyle bir araya gelerek kendine geniş yer bulan bu ikonik kumaş, efsane tüvit ceketlerin yaratıcısı Chanel’in defilesinde sırt çantaları ve saç bantlarıyla kombinlenerek gençleşti.


En doğru zaman!

Escada, Sonia Rykiel, Erdem ve Giambattista Valli gibi markalar ise tepeden tırnağa tüvitten oluşan kombinlerle bu trendin yükselişini destekledi. Yıllardır tüvit giymeye özeniyor ve bu kumaşla kendinizi fazla olgun hissediyorsanız şimdi onu modern ve seksi bir tavırla giymek için en doğru zaman.

Tüvit adı nereden geliyor?
Rivayete göre orijinal adı “twill” olan bu kumaşa aslında bir yanlış anlamadan ötürü tüvit diyoruz. Hikayeye bakılırsa, 1830 yılında Londra’da yaşayan bir tüccar, kendisinden mal aldığı İskoç firma Hawick’in mektubundaki el yazısını yanlış okuyunca twill’e tüvit demeye başlar ve o yıllarda popülerleşen kumaşın adı kulaktan kulağa böyle yayılarak insanların diline yerleşir.

alış-veriş
- Daha modern bir hava için H&M’deki tüvit eteği deri ceket, düz tişört gibi parçalarla giymeyi deneyin. 79,99 TL.
- Mango’daki çanta bu trendi elinde tutmak isteyenler için. 35.99 TL.
- Dolce&Gabbana yeşil tüvit elbisenin kesimiyle 60’lara gönderme yapıyor. 1.250 avro.
- Christian Louboutin’in So Kate isimli ayakkabı modeli, tüvitin ağırbaşlı havasını stilettonun seksapeli ile buluşturuyor. 565 avro.

Tüvite gençlik aşısı


kısa kısa
İstanbul için moda haftası zamanı
Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’un altıncı sezonu, pazartesi günü Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda başlıyor. Beş günlük etkinlikte tasarımcılar ve markalar ilkbahar/yaz 2016 koleksiyonlarını sergileyecekler. Mercedes-Benz’in bu sezon defile için seçtiği isim meslekteki 15’inci yılını kutlayan Mehtap Elaidi.

Dünya Moda Kongresi de başlıyor
İstanbul’daki modaseverlere bir haber daha var. Bu sezon ilk defa, 8. İstanbul Moda Konferansı ve 31. IAF Moda Kongresi de Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’la aynı tarihlerde, Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşecek.

Hadise’nin stili
Hadise, Twist’le işbirliği yaparak 44 parçadan oluşan bir koleksiyon hazırladı. Rock Şıklık, Cool Leopar, Kırmızı Etkisi ve Yıldız Işıltısı olmak üzere dört temaya bölünen koleksiyonda süet pardösü, deri kemerli skater elbise, biker deri pantolon, inci detaylı deri ceket gibi iddialı parçalar var.