Cumartesi Ünlü İspanyol dansçı Antonio Marquez, Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkacak

Ünlü İspanyol dansçı Antonio Marquez, Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkacak

12.04.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlü İspanyol dansçı Antonio Marquez, Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkacak

Ünlü İspanyol dansçı Antonio Marquez, Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkacak



Bu yıl yirmincisi düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali sanatseverleri dünyanın en ünlü flamenko dans topluluklarından biri olan Compania de Danza Antonio Marquez ile buluşturuyor. 16 ve 17 Nisan tarihlerinde Ankara’daki MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek dans gösterisinde izleyiciler topluluğun kurucusu İspanyol sanatçı Antonio Marquez’i de izleme fırsatını bulacaklar.
Marquez dans çalışmalarına 12 yaşındayken Marina Martin ve Paco Torres’ten aldığı derslerle başladı. Eğitimini İspanya Ulusal Bale Okulu’nda sürdüren sanatçı 1982 yılında İspanya Ulusal Balesi’ne kabul edildi. Birçok eserde başdansçılık yaptıktan sonra 1995’te kendi adını taşıyan dans topluluğunu kurdu. Topluluğun ilk sahnelediği eser "Movimiento" oldu. Sanatçının 1996 yılında hazırladığı "Reencuentros" adlı eseri Valencia’da sahnelendi. 1997’de Madrid Kraliyet Tiyatrosu’nun açılışında "El Sombrero de Tres Picos"un ve ardından Burgos Tiyatrosu’nun açılışında "Movimientos Flamenco" adlı yapıtın prömiyerini gerçekleştirdi. Sanatçı bu gösterim ile En İyi Gösteri dalında Taranto Ödülü’nün yanı sıra En Değerli Profesyonel Sanatçı Ödülü’nü de kazandı.
İspanyol dansının yayılması için çalışmalarını sürdürüyor
1999 yılı başında koreografisini kendisinin geliştirdiği "Carmen"in prömiyerini yapan, "Reencuentros", "Zapateado" ve "Movimientos Flamenco" eserlerini Monte Carlo Operası’nda sahneleyen Marquez yine aynı yıl Madrid Tiyatrosu’nda "Despues de Carmen" adlı yapıtın ilk performansını gerçekleştirdi. Topluluk 2000 yılında İsviçre, İtalya, Portekiz, Japonya, Fransa, İspanya, Panama, Yunanistan gibi ülkelerde turneler düzenledi. Jerez Dans Festivali’nde
En İyi Dans Performansı Ödülü’nü ve dansta uzmanlık dalında X Canlı Kültür Ödülü’nü Marquez aldı. 2001 yılında İtalya, Porto Riko, Brezilya, İsrail ve Macaristan’a turneler düzenleyen topluluk halen Madrid Şehir Konseyi ile birlikte İspanyol dansının kültürel ve eğitim projeleri ile yayılması ve gelişmesini sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürüyor. Compania de Danza Antonio Marquez gösterisinin sponsoru Philip Morris / Sabancı.
Ayrıntılı bilgi için: (0212) 274 81 43.