Cumartesi Uzakdoğu stil sanatları

Uzakdoğu stil sanatları

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birkaç yıldır yükselen Uzakdoğu trendi, bu sezon kimonolarla sınırlı kalmıyor. Çin’in geleneksel giysisi cheongsam ve zarif desenler eşliğinde kültürel bir yolculuğa çıkmaya hazır olun

Uzakdoğu  stil sanatları

Seçtiğimiz sezonlarda özellikle kimono ile yükselişe geçen Uzakdoğu trendi, 2016-17 sonbahar-kış koleksiyonlarıyla altın çağını yaşıyor. Ancak bu defa tasarımcıların “Çin işi, Japon işi” yorumları kimonolardan ibaret değil. Belli ki cheongsam ya da qipao olarak bilinen geleneksel Çin elbiseleri de çizim yaparken ilham panolarının önemli bir parçası olmuş. Özellikle Gucci’nin 2016-17 sonbahar-kış defilesinde kendine geniş yer bulan bu elbiselerin 1920’lerde Şangay’da üretilmeye başlandığı ve o dönemlerde yalnızca üst sınıfa mensup kadınlar tarafından giyildiği biliniyor.

Haberin Devamı

Uzakdoğu  stil sanatları

Hollywood’un gözdesi

Bugünlerde Sienna Miller, Margot Robbie, Karlie Kloss gibi pek çok stil ikonu cheongsam giymeye bayılıyor olsa da onlardan çok önce Batılı kadınları Uzakdoğu stiline özendiren ikonların Grace Kelly ve Elizabeth Taylor olduğunu unutmamak gerek. Grace Kelly 1956 yılındaki Altın Küre ödül törenine böyle bir elbiseyle katılmış, Elizabeth Taylor da 1957’de Hong Kong’daki bir davete siyah cheongsam giyerek gitmişti.

Tabii Uzakdoğu’yu yakında tutmanın tek yolu bu elbiselerden geçmiyor. Narin çiçek desenleri, ejderha, kuğu ve yılan gibi hayvan figürleri ile ışıltılı brokarlar sayesinde stilinizde yeni dünyalar keşfedebilirsiniz.

Uzakdoğu stili çiçek desenleri ve renkli nakışların etkisiyle yeterince süslü. Takı kullanımını minimumda tutmaya özen gösterin.

Haberin Devamı

Unutmayın, giydikleriniz ister Çin’e gönderme yapıyor olsun, ister Japonya’ya, ortak noktaları aynı anahtar kelime olmalı; zarafet. Bu yüzden ipek, saten gibi narin kumaşların yanı sıra vücudu mutlaka bir yerinden saran kesimlere yönelmelisiniz.

Sezonun en gözde renklerinden pembe Uzakdoğu desenlerini çok iyi taşıyor. İlham için Gucci ve Christian Dior defilelerine göz atın derim.

Her ne kadar geleneksel Uzakdoğu giyiminde topuklu ayakkabılara yer olmasa da, özellikle gece davetlerinde kimono veya cheongsam giyerken topuklu ayakkabıları tercih etmekte yarar var. Böylece kostüm giymiş gibi görünmezsiniz.

Alış-veriş

Uzakdoğu  stil sanatları

Mücevher tasarımcısı Melis Göral, Çin’in en değerli materyallerinden olan yeşim taşını kullanarak “Queensland” isimli bir koleksiyon hazırladı. Küpelerin fiyatı istek üzerine.

Saint Laurent’ın klasikleşen botları bu sezon renkli Japon çiçeklerinden brokarlarla süslendi. 795 avro.

Kimonodan vazgeçemeyenler için, Uzakdoğu trendine uymanın daha havalı bir yolu olamaz. Kenzo x H&M koleksiyonundaki kimono 699 TL.