Cumartesi Vahşi Batı'dan geliyorlar

Vahşi Batı'dan geliyorlar

11.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyası şimdi de gözünü Amerika’nın batısına dikti. İşte bu sezon kovboyların peşinden gitmek için bilmeniz gerekenler

Vahşi Batıdan geliyorlar

Chanel’in Dallas’ta düzenlediği 2014-15 sonbahara hazırlık defilesi, farklı markaların podyumlarında karşımıza çıkan kovboy şapkaları, ünlü tasarımcı ve modellerin Amerika’nın batısına yaptığı seyahatler... Moda dünyası, bu sonbahar western stilini tüller, elbiseler gibi romantik dokunuşların eşliğinde yeniden yorumlayarak dünyaya sunuyor. Eğer Calamity Jane gibi hem vahşi ve asi görünüp hem de feminenliğinizden ödün vermek istemiyorsanız bu sezon kesinlikle doğru zaman.

Haberin Devamı

Kim bu Calamity Jane?
Kovboy modasından bahsetmişken gelmiş geçmiş en ünlü kadın kovboyu anmadan olmaz. Red Kit’te küfürbaz, huysuz ve lezzetsiz tatlılar yapan bir kadın olarak resmedilen Calamity Jane, aslında adının başına gelen “belalı” lakabından da anlaşılacağı üzere gelmiş geçmiş en ünlü kadın kovboylardan biri. Hakkında anlatılacak çok şey var ama biz asıl adı Martha Jane Cannary olan ve 1852’de Amerika’nın Missouri eyaletinde dünyaya gelen bu
ele avuca sığmaz kadının stilinin nasıl ikonikleştiğinden bahsedelim.

Maskülen stili rahatlığı
1870’te savaş gözcüsü olarak Arizona’ya giden ve o zamandan itibaren erkek gibi giyinmeye başlayan Jane, kadınların asla maskülen kıyafetler giymediği o dönemlerde kendini ancak böyle rahat hissettiğini
söyleyerek dikkat çekiyor. Tabii elinden düşürmediği içki şişesi ve kaba saba konuşması da cabası. Eğer Calamity Jane’in stilini örnek almak istiyorsanız kendisini beyazperdede canlandıran Doris Day’in aynı adlı filmde giydiklerine de göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

* Jean pantolon ve kovboy çizmesi ikilisi Vahşi Batı stilini yakalamanın en rahat yolu. Ama dikkat etmeniz gereken bir nokta var: Jean’iniz mutlaka çizmelerin üstünde durmalı.
* Kestirmeden buyrun: Üzerinize ne giyerseniz giyin, başınıza kovboy şapkası taktığınızda kovboy gibi görüneceksiniz.
* Çiçek, puan, çizgi gibi desenlerin Vahşi Batı stilinde yeri yok. Ekosenin ise bolca var.
* Püsküller, kalın gümüş tokalı deri kemerler, bandanalar, biyeler ve tüyler. İyi bir kovboy olmanın yolu hızlı silah çekmekten değil, detaylardan geçiyor.

Alışveriş

Vahşi Batı’nın olmazsa olmazları

* Levi’s’taki denim gömlek hem koyu rengi hem de bej detaylarıyla kovboy stilini yakalamak için ideal. Fiyatı 169.90 TL.
* İpekyol’daki yüksek bel, A kesim etek western stilini 12’den vuruyor. 229 TL.
* Teksas’a kadar gitmek şart değil. Kovboy botlarını moda ikonlarının radarına sokan tasarımcı Isabel Marant var. Süet botlar 370 avro.
* Juicy Couture şapka Red Kit’i bile kıskandıracak kadar şık. Fiyatı henüz belli değil.

Haberin Devamı

Vahşi Batıdan geliyorlar

Kovboy çizmelerinin sırrı

Vahşi Batı stilinin en önemli parçası şüphesiz kovboy çizmeleridir. Kısa, kalın topuklu bu çizmelerin uçlarının nasıl sivrildiğiyle ilgili ise oldukça komik bir rivayet var: At binerken çizmelerinin üzengiden kolayca geçememesinden şikayet eden bir kovboy, ayakkabıcıya giderek çizmelerinin ucunu sivriltmesini istemiş... Eğer bir gün yolunuz Teksas’a düşerse, eyaletin en büyük kenti olan El Paso’daki Tony Lama mağazasında el yapımı gerçek kovboy çizmeleri bulabilirsiniz.

kısa kısa

Moda haftası başlıyor
Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul pazartesi günü başlıyor. 18 Ekim’e kadar sürecek ve Antrepo 3’te düzenlenecek olan etkinlikte tasarımcılar ilkbahar/yaz 2015 koleksiyonlarını tanıtacak. Bu yıl “Mercedes-Benz presents” kapsamında desteklenecek olan isim ise Maid in Love markasıyla Hande Çokrak oldu. Çokrak, dijital desenler, sloganlar ve canlı renklerle 80’lere gönderme yapıyor.

Rengarenk ve cesur
Eğlenceli tasarımlarıyla bilinen aksesuar markası Italia Independent ve Adidas Originals işbirliği yaptı. Ortaya çıkan koleksiyonlar kasım ayından itibaren 315 ve 330 liralık fiyatlarla satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Arkadaşına destek verdi

Kate Moss tasarımcı Stella McCartney’nin Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı için tasarladığı pembe sutyenle poz verdi. Satıştan elde edilecek gelir, tasarımcının hayatını meme kanserinden kaybeden annesi adına kurulan derneğe bağışlanacak.