Cumartesi Ve trend ağlarda

Ve trend ağlarda

02.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2017-18 sonbahar/kış sezonu ağlara takıldı. Başta çoraplar olmak üzere, podyumdaki pek çok detayda karşımıza çıkan fileler, çarpıcı bir stil ortaya koymanın en kolay yolu

Ve trend ağlarda

Filenin, uzun bir aranın ardından yaptığı ihtişamlı geri dönüşü, birkaç sezon önce kış koleksiyonunu grunge akımına adayan Saint Laurent’a borçluyuz. Ardından Kate Moss, Rihanna gibi yıldızlar davetlerde file çoraplarıyla boy göstermeye başladı ve sonunda, filenin yıldızlaştığı 2017-18 sonbahar/kış sezonuna gelindi. Hem koleksiyonlarında file detayına, özellikle de file çoraplara yer veren Lanvin, Jason Wu, Simon Miller gibi lüks modaevleri hem de Mango, Zara gibi sokak modası markaları, fileleri seven herkese hitap edecek seçeneklerle karşımızda. Fileyi topuklu ayakkabı ve feminen elbiselerle buluşturarak seksi; jean ve derilerle bir araya getirerek punk ya da grunge görünüme bürünebilirsiniz. Hatta geniş ağlı, rengarenk filelerle spor şıklık trendini yakalamak da mümkün... Fileleri alışveriş listenize eklemeden, sezona giriş yapmayın.

Haberin Devamı

Bardot’nun favorisi

Pötikare deseni, düşük omuzlu bluzlar, hasır şapkalar... Brigitte Bardot’nun stil alametifarikası çok. En belirginlerinden biri ise file çoraplar. İyi giyinmeyi bilen hemen her Parizyen kadın gibi file çorapları çok seven oyuncu, özellikle 50’li yıllarda sık sık giyiyor ve bu çoraplarla nasıl zarif olunacağının dersini veriyordu.

Stil ipuçları

File çorabınızdaki ağların genişliğini bacaklarınıza göre seçin; bacaklarınızın kalın olduğunu düşünüyorsanız geniş aralıklı ağlar yerine küçük fileleri tercih edin.

Yırtık jean’lerden sıkıldıysanız, bu trend sayesinde onları güncelleyebilirsiniz. Yırtık jean’in içine giyilen file çorap, grunge akımının kült görünümlerini yeniden hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Siyah file üstleri, askılı açık renk elbiseler üzerine giyerek kontrast yaratmayı deneyin.

Zarif stillettolar, motorcu botları, diz üstü çizmeler, spor ayakkabılar... File çoraplara yakışan ayakkabıların yelpazesi geniş. Stilinize hangisi daha yakın geliyorsa onu seçin.

Alışveriş

Rengarenk çiçek işlemeleri seksi fileyi romantik bir hale sokuyor. 89.95 lira.

Charlotte Dellal, “Sophie” isimli bu ayakkabı modelini, 1940’lı yıllardan ilhamla tasarlamış.Charlotte Olympia marka minik topuklular 535 avro.