Cumartesi Videolu tanıtım elçisi

Videolu tanıtım elçisi

26.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Youtube’da yayımlanan, Amerikalı Jeff Young’ın sunduğu Türkiye ve Türk kültürüyle ilgili videolar milyonlarca kez izleniyor

Videolu tanıtım elçisi

Jeff Young Amerikalı bir Türkiye âşığı. Los Angeles’ta yaşayan Young, Turkey.Home adlı Youtube kanalında yayımlanan Türkiye’yle ilgili videoların sunuculuğunu yapıyor. Bu videolar dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından milyonlarca kez izleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye ve Türk kültürü hakkındaki videolarda Türk kahvesi, baklava,
lokum gibi bize özgü yiyecek ve
içecekler tanıtılıyor; Gelibolu, Efes, Gaziantep, Pamukkale, Kapadokya gibi yerler, oralardaki doğal ve turistik güzellikler gösteriliyor. Young videoları sunarken kendi yorumlarını da ekliyor. Örneğin, lokumları tanıtırken favorisinin çikolata kaplı çifte kavrulmuş lokum olduğunu, Türk kahvesiyle birlikte çok güzel gittiğini söylüyor.

28 video filminden oluşan bir kampanya

Türkiye’ye 10 yıldır gelen Young, İstanbul haricinde Mardin, Gaziantep, Adana, Fethiye gibi yerlerde de bulunmuş. Edirne, Trabzon, Rize gibi şehirleri de görmek ve oraların da video filmlerini yapmak istiyor. Seyahat ederek video çekme hikayesi, dünyanın her yerinden yerel, yaratıcı kültürlerin yer aldığı “In the Cut” isimli videolar serisininin yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmesiyle başlamış.

Haberin Devamı

“Turkey Home” isimli bu kampanya, Türkiye’nin temel kültürel yanlarını ön plana çıkaran ve Young’ın sunuculuğunu yaptığı 28 video filmden oluşuyor. Projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı adına I Mean it Creative Reklam ve Prodüksiyon Şirketi yürütüyor. Bir videonun çekilmesi ortalama 2-3 gün sürüyormuş.

“Bu proje benim için rüyamın gerçekleşmesi”

Dünyanın her yerinden insanların videoların altına yorumlar yaptığını ve Türkiye’yi çok sevdiklerini söylediklerini anlatan Young, onların yorumlarını ilham verici diye nitelendiriyor: “Bir kere Türkiye’yi ziyaret ettikten sonra insanların Türkiye konusunda ne kadar tutkulu hale geldiklerini görmek inanılmaz.”

Yıllardır Türkiye’den bahsettiği için Young’ın ailesi ve yakın çevresi Türkiye’ye olan sevgisinden uzun zamandır haberdar. “Böyle videolar yapma fırsatı benim için bir rüyanın gerçekleşmesi demek. ‘Hayalindeki
proje ne?’ diye bana iki yıl önce sorsaydınız, Türkiye üzerine videolar yapmak derdim” diyor.

İstanbul ve Anadolu tarihi tutkunu olan Young, İstanbul surlarından ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’nden çok etkilenmiş. İstanbul Boğazı’nın da büyüleyici olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Young’a göre insanlar İstanbul’u mutlaka ziyaret etmeli ama onunla birlikte Kapadokya’yı da görmeli ve oradan güney kıyılarına inip bir hafta orada denize girmeli, balık yemeli, kitap okumalı ve dinlenmeliler.

Türk Hava Yolları Young’ın sunduğu bu kısa videoları 2015 itibariyle uçuşlarında gösteriyor. Yani bu videolar Youtube kanalı haricinde THY vasıtasıyla da binlerce kişiye ulaşıyor. Young Türkiye’yle ilgili böyle bir projenin parçası olmaktan gurur duyduğunu söylüyor. n