Cumartesi Yataktan yeni çıkmış gibi şıklık

Yataktan yeni çıkmış gibi şıklık

17.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda tasarımcıları bu sezon bizi ‘pijama partisi’ne davet ediyor. Rahatlık modasının ulaştığı yeni nokta olan pijama gibi kıyafetler en şık davetlerde ve kırmızı halıda bile kendine yer buldu

Yataktan yeni çıkmış gibi şıklık

Gözünüz geceliğe benzeyen elbiselere, spor salonu sınırlarını çoktan aşan eşofmanlara iyice alıştıysa, bu sezon rahatlığı bir adım öteye taşımaya hazır olun. Zira en ünlü moda tasarımcıları 2012 ilkbahar-yaz sezonunda bizleri pijama partisine davet ediyor! Üstelik yalnızca pijamaya benzeyen ipek ya da saten pantolon-gömlek takımlarının giyilmesinden değil, basbayağı pijama ile sokağa çıkmaktan bahsediyoruz.
İlkbahar-yaz koleksiyonlarında pijamayı podyumlara taşıyarak onu yatak kıyafeti olmaktan çıkaran ünlü tasarımcılar arasında Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Richard Nicoll, Antonio Marras gibi isimler de var. Resort koleksiyonlarında bu görünüme yer veren markaların başında ise Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo gibi modaevleri geliyor. Zaten pijama modası özellikle resort koleksiyonlarına çok yakıştırılıyor. Genellikle ara sezonlarda çıkarılan ve tatil koleksiyonu da olarak bilinen resort koleksiyonlarında yer alan pijamalar, rahatlığı vurguluyor.
Rahatlık demişken, bu trendin çıkış noktasının rahatlık ve umursamazlık modası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Üzerinde fazla düşünülmemiş izlenimi veren kıyafetler, saç ve makyaj modelleri bu kadar yükselişteyken belki de pijamalara şaşırmamak gerek. Üstelik bu ‘Yataktan çıktığım gibi geldim’ imajını kullanan pek çok ünlü yıldız da var. Geçen yıl pijama takımlarıyla gece davetlerine katılan Jessica Alba, Kylie Minogue gibi ünlü yıldızlar bu trendin ilk sinyallerini vermişti. Geçtiğimiz bir ay boyunca düzenlenen Paris, Londra, Milano ve New York moda haftaları da tereddüte yer bırakmadı. Örneğin Vogue Türkiye Stil Danışmanı Ece Sükan, Paris Moda Haftası’nda geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan Marni at H&M koleksiyonundan pijamalarla moda blogcularının objektifine takıldı.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

Aksesuarlardan yardım alınl

Pijama modasına ayak uydururken yalnızca formlar değil, desenlerden de destek alın. Özellikle puantiye ve ekose pijama görünümlü kıyafetlerle çok uyumlu görünüyor.
* Erkekler için bu trende ayak uydurmak oldukça kolay. Bunun için Ryan Gosling’in Cannes Film Festivali’ndeki stilinden ilham alabilirsiniz. Zaten pijama konusundaki en önemli stil ikonu da bir erkek. Playboy’un sahibi Hugh Hefner yıllardır en şık davetlere bile pijamalarıyla katılıyor.
* Tam olarak yataktan yeni kalkmış gibi görünmek istemiyorsanız aksesuarlar en büyük yardımcınız olabilir. Özellikle yaz ayları için şapkalardan, ahşap bilezik ve kolyelerden yararlanın.
* Üzerinize geçireceğiz bir ceketle pijamanın gayriresmi havasına biraz ciddiyet katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kanun çıkarmak gerekti

Pijama modası özellikle Amerikan gençliği arasında o kadar hızlı yayıldı ki; iş, konuyla ilgili yasal düzenlemeler yapılması noktasına vardı. Louisiana’daki Caddo Parish bölgesinin yöneticisi Michael Williams, bir gün markette pijamayla dolaşan gençleri görünce kolları sıvadı ve kamusal alanda yatak kıyafetiyle dolaşmayı yasakladı. Williams fikrini Wall Street Journal’a şöyle savundu: “Amerika ahlaki çöküntü içinde. Bugün pijama giyenler yarın sokağa iç çamaşırlarıyla çıkar.” Hatta Amerikan medyasındaki tartışmalar böyle yasaklamalar gelmesi halinde hangi kıyafetin pijama sayılıp sayılmadığına kadar vardı.
Sokakta pijamayla gezmek daha önce Expo 2010 sırasında Şanghay’da yasaklanmış, hatta bunun “Bakın, ben yatarken de güzel ve yeni kıyafetler giyiyorum.” mesajı veren bir zenginlik göstergesi olduğu konuşulmuştu. Bu arada “Sosyal Ağ” filminde Mark Zuckerberg karakterinin çoğunlukla pijamayla gezdiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Peşinden terlikler geldi

Pijama takımlarının moda olmasıyla birlikte, onları tamamlayan aksesuarlar da yükselişe geçti. Pijamalar sokağa çıkar da terlikler evde durur mu, ayakların da rahat etmesi gerek... ‘Lounge’ yani dinlenme odası ayakkabısı da denilen ayakkabılar pijama takımlarının altına giyiliyor. Hatta bu ayakkabıları kırmızı halıda giyen pek çok ünlü isim de var. Pijamayla sokağa çıkmayı fazla iddialı buluyor, yine de rahatlık modasını bir ucundan yakalamak istiyorsanız bu ayakkabılar sizin de kurtarıcınız olabilir. Charlotte Olympia, Tibi gibi markalarda yer alan ev ayakkabılarını yeni sezonda Topshop, Koton, Zara gibi mağazalarda daha uygun fiyatlara da bulabilirsiniz.