Cumartesi Yazın yenileri

Yazın yenileri

13.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Life dergisinde son açılan kafeler, restoranlar ve mekanlardaki yenilikler yer alıyor

Yazın yenileri

l CookShop’un restoran-kafe zincirinin son şubesi Etiler Şamdan’ın bahçesine açıldı. Mekanda ahşap içine oturtulmuş tabaktaki et sunumları, mini ızgara üzerinde gelen köfte, tencere gibi tasarlanmış kase ve içindeki makarna çeşitleri, “uyumlu ikili” anlamına gelen “pareja” pizza, bol çeşitli kahvaltı ve Magnolia puding mönünün öne çıkan lezzetleri.
l Senem Çapa-Serdar Akıncı imzasını taşıyan İzz’in mutfak şefi Çırağan Palace Kempinski’de uzun yıllar çalıştıktan sonra, 360 ve Caretta’dan tanıdığımız Mesut Aydemir. Mekanın yemek anlayışının çıkış noktası mezeler. Mekanda mezeler dünya mutfaklarının en iddialı atıştırmalıkları ile bir araya gelmiş. Her gün 60’ın üzerinde sıcak soğuk birbirinden değişik atıştırmalıklar bulabilmek mümkün.
l Adını Fas’ta çeşitli baharatlarla yapılan bir et yemeğinden alan Tajin Cafe Bağdat Caddesi üzerinde ferah bir mekan. Oldukça geniş bir mönüye sahip olan kafede sipariş verdiğiniz anda pişirilen gözleme ve lokma tatlısı mekanın revaçta olan lezzetleri. Çiftlik kahvaltısı da bir o kadar popüler. Sarmısaklı özel domates sos ile hazırlanan Tajin spagettiyi de denemeniz önerilir.