Cumartesi Yeni otelin içinde bir Bodrum klasiği

Yeni otelin içinde bir Bodrum klasiği

18.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gündoğan’da mayıs ayında açılan otel Casa Costa’nın içinde, Bodrum müdavimlerinin yakından tanıdığı kulüp Küba da bir plaj ve restoran işletecek

Yeni otelin içinde bir Bodrum klasiği

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Şehrin stresinden arınmak için güney sahillerinde vakit geçirmek isteyenlerin çoğu bu sezon da Bodrum’u tercih edeceğe benziyor. Bodrum’un yükselişte olan cazibe merkezlerinden Gündoğan’da bu sezon hizmet vermeye başlayan Casa Costa Boutique Hotel sezona iddialı başladı.
Mayıs ayında müşterilerini kabul etmeye başlayan Casa Costa’da, Bodrum müdavimlerinin vazgeçilmez kulübü Küba da hem plaj hem restoran olarak hizmet verecek. Hepsi deniz manzaralı, 1’i suit olmak üzere 20 odası bulunan otelde, masaj servisi ve butik fitness salonu da mevcut. Ayrıca Molton Brown marka banyo ürünleri de her odada standart olarak sunuluyor. Otel 50 kişi kapasiteli toplantı salonuyla iş ve tatili birleştirmek isteyenler, özel olarak tasarlanan iskelesiyle de düğün ve kokteyl için düşünülebilir.
Otelin ortaklarından Nadine Perahya ile “doğayla içi içe, ailece tatil yapmak isteyenler için ideal bir yer” olarak tarif ettiği otelini konuştuk. Gündoğan Koyu’nun en geniş sahil ve iskele alanıyla dikkat çeken Casa Costa Boutique Hotel, bu seneki Bodrum-Alaçatı rekabetinde Bodrum’un en önemli silahlarından biri olmaya aday.


* Bu sektörde yeni misiniz? Nasıl başladınız otelcilik işine?
Aslında ortağım Emre Kunt’la birlikte kurduğumuz E&N inşaat olarak 2005 yılından bu yana Bodrum’da çeşitli konut projelerine imza attık. Bunlar çok beğeni toplayan ödüllü projelerdir. Zaten Emre Kunt, Türkbükü’nü Türkbükü yapan, çok değerli bir yüksek mimar, otelimizle ilgili ayrıntılarla da kendisi ilgilendi. Sonrasında rezidans mantığıyla hizmet vermek üzere Gündoğan’daki bu yeri yaptık. Ancak işletmesini kendimiz üstlenmedik. 2007 sezonunda Mustafa Sandal ve Cüneyt Kurt, Mandal ismiyle işletti burayı. Sonrasında Sofa Otel Grubu, Hamak Otel adıyla işletmeyi devraldı. Bu sezon için de kendimiz işletmek istedik.

* Biraz da otelden bahsedelim...
Otelimiz yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir alana kurulu. 20 oda ve 1 süitten oluşan otelimiz denize sıfır mesafede konumlanmış durumda. Bu sayede odalarımız deniz gören seyirlik bir manzaraya sahip. Spor salonunun yanı sıra masaj servisimiz de mevcut. Bunun dışında otelimizde doğayla iç içe spor yapma imkanı da sunuyoruz. Dileyen misafirlerimiz sahil boyunca koyu boydan boya çevreleyen parkurumuzda uzun yürüyüşler yapabilir veya mavi bayraklı denizimizdeki geniş yüzme sahamızdan faydalanabilirler. Çocuklarıyla gelen misafirlerimiz için de su sporları gibi aktiviteler öneriyoruz. 50 kişilik toplantı salonumuz da iş ve tatili birleştirmek isteyen misafirlerimizin hizmetinde. Banyolarımızda doğal içeriğiyle ünlü Molton Brown ürünleri kullanıyoruz.

* Otelinizi kimler tercih ediyor?
Misafirlerimizin çoğunluğunu aileler oluşturuyor. Doğayla iç içe tatil yapmak isteyenler özellikle tercih ediyor. Ev kiralamak yerine otelimizi tercih edenler de var, iki hafta ya da bir ay gibi uzun süre konaklayan misafirlerimiz oluyor. Balayı çiftlerini de ağırlıyoruz. Bunun dışında yurtdışından gelen misafirlerimiz de çok oluyor. Fransız Riviera’sı yerine burayı tercih ediyor artık insanlar.

* Küba ile birlikte çalışmaya nasıl karar verdiniz?
Küba zaten burada yıllardır hizmet veren, işini çok iyi yapan bir mekan. Oldukça profesyonel ve başarılı bir işletme olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında Küba’nın sahibiyle kişisel dostluğumuz da etkili oldu. n

Haberin Devamı

Doğal yaşam okulu
Buğday Derneği’nin, ekolojik yaşamın konularıyla ilgili araştırma-geliştirme çalışmalarını koordine etmek ve yöresel, ekolojik ve diğer doğa dostu üretimler konusunda eğitim çalışmaları yürütmek amacıyla Küçükkuyu Çamtepe’de kurduğu Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’nde “Yaşam Okulu” başlığıyla bir program düzenleniyor. Buğday Derneği ve Atlas Dergisi ortaklığı ile gerçekleştirilen Yaşam Okulu,

1-7 Temmuz tarihlerinde
ikinci kez gerçekleştirilecek. Merkezin taş binasında yapılacak derslerin yanı sıra zeytinlikler, dere boyları, patikalar da yaşam okulunun ders mekânları arasında... Okul programında ayrıca tartışma oturumları, beden perküsyonu ve egzersizler de yer alıyor. Ateş başı sohbetleri, gökyüzü gözlemi ve oyunlarla devam edecek Yaşam Okulu, prehistorik bir yerleşim olan Bursa Aktopraklık kazı alanında sona erecek. İsteyenler 23 Haziran 2011 tarihine kadar info@camtepe.org adresine veya (0532) 671 9067 nolu telefona iletebilirler.