Cumartesi Yılbaşı akşamı oğlumla evdeyiz

Yılbaşı akşamı oğlumla evdeyiz

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anne olduktan sonra yılbaşında bütün aileyi bize yemeğe davet etmeye başladım. Oğlumla birlikte bu sene de geleneği bozmayacağız. Eğer sizde çocukla yılbaşını evde geçirmeyi planlıyorsanız birkaç önerim olacak

Yılbaşı akşamı oğlumla evdeyiz

Kendimi bildim bileli yılbaşı akşamını evde aileyle geçiriyoruz. Geleneği bu yıl da bozmuyorum. Hep beraber evdeyiz. Ben küçükken amcamlar, halamlar, yengemler, aile dostlarımız birimizin evinde toplanırdık. Herkes yiyecek bir şeyler hazırlar, birbirine hediyeler alırdı. Ama en çok da çocuklara hediye alınır, her hediye özenle paketlenirdi. Saat 24.00’e dek uyumaz, yeni yıla hep beraber girmeyi beklerdik. Saat 24.00 olduktan sonra da amcam Noel Baba kostümünü giyer ve hediyeleri dağıtmaya başlardı. Uzun yıllar amcam olduğunu bilmeden biz de Noel Baba’yı gerçek sandık.

Haberin Devamı

Anne olduktan sonra küçük bir bebekle yılbaşı gecesini dışarda geçirmenin, uyku-emzirme düzeni sağlamaya uğraşırken zor olacağına karar verip geçtiğimiz iki sene yılbaşında bütün aileyi bize yemeğe davet ettim. Oğlumla birlikte bu sene de geleneği bozmayacağız. Ailece bizde yemek yiyeceğiz. Eğer siz de çocukla yılbaşını evde geçirmeyi planlıyorsanız birkaç önerim var.

- Yılbaşı yemeği için yardım alın. Her şeyi ben hazırlamayacağım. Annem mezeleri, kayınvalidem de tatlıları yaparak yardım edecek. Böylece iş yükünüz azalır. Menüyü de basit tutun, fırında saatlerce pişecek kuzu incik, açma yufkadan yapılacak börek yılbaşı menüsü için çok güzel olsa da çocukla tüm bunları hazırlamak zaman alabilir. Menünüze çocukların da yiyebileceği şeyler ekleyin. Örneğin parmak sebzeler, fırında patates, ev yapımı köfte olabilir.

Haberin Devamı

Yılbaşı sofrasını çocuğunuzla hazırlayın

- Sofranızı süsleyin. Yılbaşı havasını yansıtacak peçeteler, minik mumlar ya da süsler ekleyebilirsiniz. Masa süsleme ve kurma işini çocuğunuzla birlikte yapın. Peçeteleri katlamak, tuzlukları masaya yerleştirmek gibi minik görevler vererek onu da hazırlıklara dahil edin.

- Misafirlere ikram etmek için çocuğunuzla birlikte kek ya da çikolatalı kurabiye yapabilirsiniz. Bunların üzerine tepesini kestiğiniz çilekleri ters şekilde oturttuğunuzda,
biraz da ev yapımı pasta kreması kullanarak Noel Baba şapkalı kek ve kurabiyelere çevirebilirsiniz.

- Eğer çocuğunuzun paketli gıdalar tüketmesini istemiyorsanız, gece boyunca atıştırmak için salatalık ve havuç dilimleri, ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler ve kuru meyvelerden tabaklar hazırlayın. Evde yufka fırınlayarak cips de yapabilirsiniz. Haşlanmış ve kabukları ayıklanmış nohutu baharatla çeşnilendirip fırına atarsanız çıtır çıtır lezzetli bir atıştırmalık oluyor.

- Yemeğe gelecek misafirleriniz için isim kartları hazırlayın. Bunu çocuğunuzla birlikte yapabilirsiniz. İsim kartlarını peçetelere iliştirmek için yılbaşı temalı ürünler kullanabileceğiniz gibi evde bulunan ahşap mandalları da bu iş için masaya koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Eğer henüz yılbaşı ağacınızı süslemediyseniz, bu işi miniklere bırakın. Siz hazırlıklarınızla uğraşırken onlar da ağaç süslemekle vakit geçirebilirler.

- Yemek sonrasında oynamak için hep birlikte eğlenebileceğiniz kutu oyunları seçin. Tabu’nun çocuklar için olan oyunu, tombala, çocukların da oynayabileceği Monopoly ilk aklıma gelenler arasında. Eğer çocuğunuz rakamları takip edemeyecek kadar küçükse, ona torbadan rakamları çekip okuma görevi verebilir, tek başına oynamak yerine sizinle vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuklar için erken kutlama yapabilirsiniz

- Gelecek olan misafirlerinizle daha önceden çekilmiş olan fotoğraflarınızı bastırıp salonunuzun uygun olan bir duvarına çam ağacını andıracak şekilde üçgen olarak dizebilirsiniz. Renkli bantlar ve led ışıklar yardımıyla bütün gece hem çocukların hem büyüklerin bakmaktan keyif alacağı bir ağaç yaratmış olursunuz.

- Siyah ve turuncu elişi kağıtları, makas ve uhuyu beyaz karton tabaklarla miniklerin önüne verdiğinizde, tabakları kardan adamın suratı ve gövdesi olarak kullanıp sanat eserleri yaratabilirler.

Haberin Devamı

- Çocuklar genelde gece 24.00’e
dek ayakta kalamıyor, erken uykuları geliyor. Ancak hem uyku düzeni bozulsun istemiyor hem de yeni yıl keyfini yaşasın istiyorsanız, erken
yılbaşı kutlaması yapın. Saat farkı nedeniyle Türkiye’den önce yılbaşını kutlayan ülkelerden birini bulun (Tayland, Rusya gibi) ve onlarda
yılbaşı kutlaması yapıldığında televizyonu açın, kutlamayı yapın, sarılın, öpüşün, hediyenizi verin.

Selfie’lerinizi renklendirin

SelfIe modası çıktığından beri herkes akıllı telefonlarıyla her daim selfie çekiyor. Eğer siz de bu modaya uymak istiyorsanız, yılbaşı için bir farklılık yaratarak çocuğunuzla birlikte fotoğraf çekimleri için Noel Baba maskeleri, geyik kulakları ya da yılbaşı temalı fotoğraf çerçeveleri hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken elişi kağıdı, uhu, makas, sim ve boya almak.