Cumartesi Yılbaşı gecesi için 10 öneri

Yılbaşı gecesi için 10 öneri

21.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılbaşı gecesinde her programa ve mekana uyum sağlayıp şık görünmenizi sağlayacak, aksesuardan giyime önerilerimize göz atın

Yılbaşı gecesi için 10 öneri

Yeni yıl yaklaşırken akıllarda da yine “Yılbaşı gecesi ne giysem?” sorusu belirmeye başladı. Gözalıcı renklerin, ihtişamlı kumaşların ve ışıltıların yardımıyla şıklığın dozunu artırıp günlük hayatınızda giymeye cesaret edemeyeceğiniz parçaları denemek için doğru zaman. Üstelik hemen hemen her programa ve mekana uyum sağlayacak kıyafet ve aksesuarlar sayesinde yanlış yapma olasılığınız da düşük. İşte balon etekten kırmızı ruja kadar yeni yılı karşılarken sizi yarı yolda bırakmayacak 10 parçalık önerilerimiz...

Haberin Devamı

1- Mücevher etkisi
Yılbaşı gecesi ne yapacak olursanız olun, çok büyük ve ağır çantalardan uzak durun. Zaten portföy çantalar olmadan gece şıklığı düşünülemez. Özellikle kutu formlu modeller, parlak detaylar ve kadife gibi ağır dokularla buluştuğunda mücevher etkisi yaratıyor. “Eller özgür olmalı” derseniz içinden zincir sap da çıkan çantaları tercih edip omzunuza asabilirsiniz.

Yılbaşı gecesi için 10 öneri

2 - Sihirli değnek yerine
Boyu daha uzun, yürüyüşü daha zarif, silüeti daha ince gösteriyor. Yani 2014’e girerken sihirli değneğe değil topuklu ayakkabılara ihtiyacınız var. Topuklu ayakkabı dünyasının kraliçesi ise sivri burunlu stilettolar. Eğlencenizi yarıda kesip gecenin bir kısmını oturarak geçirmek istemiyorsanız, çantanıza eczanelerde ve ayakkabıcılarda satılan silikon tabanlardan atın.

Haberin Devamı

3- Bir klasik: kırmızı ruj
Kırmızı elbise giymek size fazla iddialı geliyorsa bile bu renkten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Bir güzellik klasiği olan kırmızı ruj, tek dokunuşuyla görünümüzü anında geceye hazır hale getirir. Koyu renkli rujların ince dudakları daha da küçük gösterdiğini, büyük dudakların ise parlak rujlardan kaçınması gerektiğini unutmayın.

Yılbaşı gecesi için 10 öneri

4- Altın çağı devam ediyor
Moda dünyasında bir süredir devam eden altın çağı henüz bitmedi. Üstelik yılbaşı gecesi yaklaştıkça stil piyasasında altının değeri daha da yükseliyor. Düz, siyah pantolonu bile şık bir parti kıyafetine dönüştürmek için altın brokarlı ceketler ideal. Gecenin yıldızı olacağınıza ise hiç şüphe yok.

5- Uğur getirir
Yılbaşında uğur getirdiğine inanılan bir rengi ne Noel Baba’nın tekeline bırakmaya ne de iç giyimle sınırlamaya niyetimiz var. Yeni yıl dendiğinde akla gelen ilk renk olan kırmızı, iş elbise seçimine gelince de kurtarıcı vazifesi görüyor. Balolar ya da ağır yemek davetleri için uzun elbiseleri, kokteyl ve partiler içinse
kısa modelleri tercih etmekte yarar var.

6- Pratik ve şık
Hem kombin yapma derdini unutup hem de pantolonun rahatlığından vazgeçmek istemeyenler için yılbaşında tulumlardan iyisi olamaz. Daha zayıf görünmek için koyu renkleri tercih edin ve tulumunuzu düz ayakakkabılarla giymekten kaçının.

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesi için 10 öneri

7- Onlar olmadan olmaz
Konu ne zaman partiler ya da özel geceler olsa, takı konusu aynı noktaya geliyor: Gösterişli küpeler olmadan olmaz. Renkler, taşlar ve farklı formlar gücünü yılbaşı gecesi için birleştiyor. En cesur modeli seçmekten çekinmeyin.

8- Hem çocuksu hem feminen
Aynı anda hem çocuksu hem hanım hanımcık hem de feminen durabilen kaç kıyafet vardır? Balon etekler kesinlikle listenin başında. Üzerine kazak ya da bluz giyebilir; son dokunuşu da çizme ya da babetle yapabilirsiniz. Pek çok parçaya uyum sağlayan bu eteklerin yeşil, mavi ya da bordonun ağır tonlarında kendini daha iyi gösterdiğini aklınızda tutun.

9- Hava alırken de havalı olun
Geceyi kapalı mekanda geçirecek bile olsanız, hava alma ya da sigara molalarında üşümemek için bir üst taşımak şart. Paltoları giyip çıkarmak zor geldiğinde ise imdada şallar yetişiyor. Kenarları yapay kürklü bir model hem daha sıcak tutar hem de daha şık görünür. Her renge ve stile uyum sağlayacak renk ise elbette siyah.

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesi için 10 öneri

10- Hem sıcak hem parlak
Muhtemelen çok soğuk geçecek bir gecede yumuşak ve sıcak bir kazağın yerini hiçbir şey tutamaz biliyorum. Ancak düz,
çok kalın modelleri 1 Ocak gününe saklayıp,
31 Aralık gecesini daha özel bir alternatifle geçirmeye de kimse hayır demez. Yakası
ya da üzeri pullar ve taşlarla süslü modeller aksesuar arama derdine de son veriyor.

Kısa kısa

Prestijli ödülü kazandılar
Londra VIctorIa& Albert Müzesi’nin
iki yılda bir verdiği Jameel Prize ödülünün bu yılki kazananları Dice Kayek oldu. Ödülü Istanbul Contrast koleksiyonlarındaki “Ayasofya”, “Kubbe”
ve “Kaftan” isimli tasarımlarıyla kazanan tasarımcı kardeşlerin eserleri 21 Nisan’a kadar V&A Müzesi’nde sergilenecek.

Modanın da yıldızı
Markanın kreatif direktörü Olivier Rousteing tarafından “ikon” olarak tanımlanan Rihanna, Balmain’in yeni yüzü oldu. 2014 ilkbahar/yaz kampanyası için New York’ta poz veren şarkıcının çekimlerdeki styling’i de kişisel stil danışmanı olan Mel Ottenberg’e ait.

Haberin Devamı

Mugler’e yeni artistik direktör
Fransız modaevi Mugler’de geçtiğimiz nisan ayında Nicola Formicetti’nin Diesel’e geçmesiyle boşalan yer, artık David Koma’ya ait. Markanın yeni artistik direktörü olan Koma’nın hayranları arasında Beyonce, Jennifer Lawrence, Karolina Kurkova gibi isimler de var. “Hayranlık ve derin saygı duyduğum bu yerde artistik direktör olmaktan gurur duyuyorum” diyen tasarımcının Mugler için hazırladığı ilk koleksiyonu haziranda tanıtılacak.