Cumartesi Yüz yıllık lezzet Demirören İstiklal’de

Yüz yıllık lezzet Demirören İstiklal’de

03.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

1920’de kurulan Sultanahmet Köftecisi, Demirören İstiklal’de açılan şubesiyle artık Taksim’de

Yüz yıllık lezzet Demirören İstiklal’de

Sultanahmet Köftecisi’nin yeni şubesi şimdi İstiklal Caddesi üzerinde. 1920 kuruluşlu, Sultanahmet’teki ilk dükkanıyla meşhur olan Sultanahmet Köftecisi, Demirören İstiklal’de açıldı. Üç hafta önce faaliyete geçen mekanın sahibi Namık Gedik “Hefedimiz Sultanahmet’te 1920’den beri olan bir değeri, böyle güzel bir tadı, İstanbul’un kalbi niteliğindeki İstiklal Caddesi’nde hizmete açmaktı” diye anlatıyor. Zaten bir marka olan Sultanahmet köftesini İstiklal Caddesi’nde de bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Sırrı tarifinde

Danadan yapılan, hiçbir şekilde baharat kullanılmayan ve mekana da ismini veren köfteler mekanın en fazla talep gören ürünü. Her gün Sultanahmet’ten taze olarak gönderilen köftelerin sırrı yıllardır kullanılan özel tarifinde gizli. Sultanahmet’teki o ilk dükkanda yiyen yine aynı tadı buluyor damağında... Bir diğer önemli özelliğinin ise köftelerin kömür ateşinde pişmesi olduğunu söylüyor Gedik. “Köftenin kardeşi gibi olmuş piyazımız var, çok tercih edilen. Tatlı olarak da irmik helvası zaten meşhurdur. Sultahmet köfte, piyaz ve üzerine irmik helvası çok seviliyor” diye anlatıyor.

Menüde Sultanahmet köfte ve Sultanahmet kaşarlı köfte haricinde kuzu şiş, tavuk şiş, karışık ızgara, soslu tavuk gibi lezzetler de var. Gedik şubelere özel formüllerle hazırlanan soslu tavuğun çok sevilen bir diğer yemek olduğunu söylüyor. Sultanahmet burger ile Sultanahmet kaşarlı burger de menüdeki seçeneklerden. Çorba çeşitleri ile günlük sebze ve yeşilliklerle hazırlanan salataların olduğu salata bar da mevcut. İrmik helvası haricinde Kemalpaşa tatlısı ve sütlaç da seçebileceğiniz diğer tatlılardan.

Haberin Devamı

Gedik şu ana kadar gelen yorumların olumlu olduğunu söylüyor. “Arap turistler severek yiyorlar. Zaten Sultanahmet’ten de bildikleri için yabancılık da çekmiyorlar” diyor ve ekliyor: “İstiklal Caddesi’nde Demirören İstiklal gibi başka bir yer olmadığı için burayı tercih ettik. Giriş katındayız. Bahçe kısmımızda açık alanımız da var, daha havadar, ferah bir seçenek. Bu da bir avantaj sağlıyor.”

En sevilen lezzetler iftar menüsünde

Sultanahmet Köftecisi’nin bir de iftar menüsü var. Menü zeytin, hurma gibi iftariyeliklerle başlıyor. Çorba olarak ezogelin ya da mercimek çorbası veriliyor. Piyaz, mevsim ya da çoban salata seçeneklerinin takip ettiği menüde Sultanahmet köftesi ve tatlı olarak da irmik helvası yer alıyor. Sınırsız çayın sunulduğu iftar menüsü 33 lira.