Cumartesi Zahmetsiz fitness

Zahmetsiz fitness

02.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni “teknolojik” ayakkabılar, çaba sarf etmeden vücudu şekle sokmak üzere tasarlanıyor

Zahmetsiz fitness

Uzun zamandır teknolojik gelişmelerin giyim kuşama da yansıdığının pek çok örneğini gördük. Vücut ölçülerini küçülten çamaşırlar, leke tutmayan kıyafetler, buruşmayan akıllı kumaşlar derken moda dünyasında yaşanan inovasyonlara ayakkabılar da katıldı. Yeni nesil ayakkabılar, ekstra çaba sarf etmeden vücudu şekle sokmayı vaat ediyor. Tabii bu durum da hızlı hayat temposu içinde bir taşla iki kuş vurmak isteyen kadınların oldukça işine geliyor. İşte hem günlük hayatta her adımda hem de spor yaparken vücudunuzu daha da fitleştirmeyi vaat eden mucize ayakkabılar.

NASA mühendisi tasarladı

Reebok EasyTone

EasyTone’un iddiası, tabanındaki denge noktaları sayesinde, her adımda bacak ve kalça bölgesindeki kasları şekillendirip sıkılaştırmak. Eski bir NASA mühendisi tarafından geliştirilen modelin sıradan yürüyüş ayakkabılarına oranla gluteus kaslarını yüzde 28, diz arkasındaki kirişleri ve baldırları yüzde 11 daha fazla çalıştırdığı söyleniyor. Pek çok renk alternatifiyle günlük hayatta kolayca giyilebilen ayakkabıların kullanıcıları arasında Eva Mendes, Helena Christensen ve Kim Kardashian da var. Fiyatları 162 TL’den başlıyor.

Masaililerden ilham aldı

MBT


Çıplak ayakla pirinç tarlalarında yürüdükleri halde hiç sırt ağrısı çekmeyen Masai kabilesinden ilham alınarak tasarlanan MBT’nin yaratıcıları, insan vücudunun modern şehir yaşamı için yaratılmadığını, bu yüzden de günlük şehirde yaşanan günlük hayatın ağrılara neden olduğunu iddia ediyor. Al Pacino, Salma Hayek, Paris Hilton gibi ünlülerin de kullandığı ayakkabının üzerinde sabit durulsa dahi vücutta çok sayıda kası çalıştırarak kalori yaktırdığı ve metabolizmayı hızlandırdığı söyleniyor. Ayakkabılar Boyner’de 430-600 TL’ye satılıyor.

Ağrıları dindirmek için

FitFlop

Yaratıcısı Marcia Kilgore’un hem şık duran hem de her adımda bacak kaslarını güçlendirmek için yarattığı FitFlop ilk zamanlarda sadece parmak arası terlik modellerinde üretiliyordu. Ancak şimdilerde hem günlük ayakkabı hem de bot şeklinde tasarlanan modellerini bulmak mümkün. Hem kasları şekillendirmeyi hem de topuk ve ön kısmındaki farklı dokular sayesinde basıncı azaltıp ayak ağrılarına son vermeyi vaat ediyor. Yeni sezon için sneaker olarak tasarlanan FitFlop’ların fiyatları 199 TL’den başlıyor.

Yüzde 10 fazla kalori

True Balance

New Balance’ın özel bir koleksiyon olarak piyasaya sürdüğü True Balance serisi, yay sistemi ile tasarlanan tabanıyla atılan her adımda yakılan kaloriyi yüzde 10 artırmayı vaat ediyor. Yürüyüş ayakkabısı olarak tasarlanan ayakkabıların ayrıca normal yürüyüş ayakkabılarına kıyasla kasları yüzde 29’a kadar daha aktif hale getirdiği söyleniyor. Ayakkabıların fiyatı 189 TL’den başlıyor.

Çıplak ayakla koşma hissi

Nike Free 3.0

İlk kez 2005’te üretilen Nike’ın Free serisi ayakkabılarının sonuncusu olan Free 3.0, günlük hayattan çok spor sırasında yakılan enerjiyi ve kas çalışmasını maksimum seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. Ayakkabı çıplak ayakla koşma ve yürüme hissi verdiği için ayak ve bacakta standart bir spor ayakkabıya oranla daha fazla kas çalıştırıyor.
Bu da bacağı şekle sokuyor. Fiyatı 175 TL.