Şırnak CUMHURBAŞKANI ADAYI DEMİRTAŞ ŞIRNAK’TA

CUMHURBAŞKANI ADAYI DEMİRTAŞ ŞIRNAK’TA

28.07.2014 - 17:46 | Son Güncellenme:

.

CUMHURBAŞKANI ADAYI DEMİRTAŞ ŞIRNAK’TA

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta vatandaşlarla bayramlaştı.
Bayramlaşma programın bugün bölgede geçiren cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır, Mardin programının ardından Şırnak’a geçti. Şırnak’ta seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlarla bayramlaşan Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde Şırnaklılardan destek istedi. Beraberindeki HDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile birlikte seçim bürosunu ziyaret eden Demirtaş, burada bekleyen kabalığa seslendi.
Kendisinin cumhurbaşkanı aday olmasını halkın direnişi sayesinde olduğunu anlatan Demirtaş, seçime diğer adaylarla eşit şartlarda olmadığın söyledi. Özel kanalların kendisine eşit fırsat sağlamasını talep eden Demirtaş, “Türkiye’de bütün ezilen hakları kazansın istiyoruz. Nasıl siz direnip kazandıysanız, Türkiye’nin bütün her yeri dirensin kazansın istiyoruz. Bizler artık bu ülkenin bütün emekçileri, yoksulları, yok sayılanları adına bütün Türkiye’nin bütün halkların cumhurbaşkanı adayı olmuşsak bu sizin direnişiniz sayesindedir. Dilerim ki, bize bu kadar ayrımcılık yapılmazsa, adil bir yarış olsa, eşit koşullarda seçime girsek asla seçimi kazanamazlar. Gel eşit şartlarda halkın karşısına çıkalım. Sen bütün mal varlığını açıkla nereden kazandın bu paraları tek tek halka hesap ver. Halen açıklamış değil.
Canlı yayında birlikte televizyona çıkalım diyorum. Çağrı yapıyoruz gel birlikte çıkalım halkın karşısına tartışalım diyorum. Korkuyor gelmiyor. Sadece TRT’yi söylemiyorum. Özel kanallarda bize eşit fırsat versin, bakın göreceksiniz, Türkiye’de rekor oyla cumhurbaşkanı seçilebiliriz. İnanın her yerde ırkçı olanlar ve düşüncesi faşizme yakın olanlar dışında Türkiye’yi ezici çoğunluğu, yoksulu, emekçisi, Türkü, Türkmeni, Alevisi, Sünnisi, Ermenisi, Yahudusi yani Türkiye’de yaşayan bütün farklı kimlikler Romanı kime derseniz deyin. Her yerden bize destek var. Çünkü biliyorlar ki bir Kürt olarak, Kürt halkının mücadelesi içinden çıkmış, ezilen bir kimliğin direnmiş ve yükselmiş bir siyasetin temsilcisi olarak biz herkese eşit davranırız. Herkesi kardeşçe, adilce bir politika ile yönetebiliriz” dedi.
Şırnaklılara seslenen Demirtaş, “Gün bu gündür. Birlik olma günü bu gündür. Kendi içinizden bir evladınız cumhurbaşkanı adayı olmuştur. Herkesinde kendi inancı ile kendi diliyle, ibadetiyle, kendi kültürüyle, kardeşçe yaşayabileceği bir geleceği yani yeni yaşamı inşa edeceksek en fazlada sizin buna sahip çıkmanız lazım. Her yere kardeşlik mesajını, barış mesajını taşımaya devam edeceğim. Sizin adınıza, halklarımız adına, yoksullar, ezilenler adına esnaflarımız, çiftçilerimiz, genç arkadaşlarım, kadınlar, bütün yoldaşlarım adına işçi olanlar adına, ezilenler adına” diye konuştu.
Demirtaş, konuşmasının ardından Uludere’de hayatını kaybedenlerin mezarını ziyaret etmek üzere Gülyazı köyüne hareket etti.