Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buteflika'ya başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buteflika'ya başsağlığı diledi

11.04.2018 - 19:36 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'de askeri uçağın düşmesi neticesinde hayatlarını kaybeden Cezayirliler için Devlet Başkanı Buteflika'ya başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buteflikaya başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayirde bugün askeri uçağın düşmesi neticesinde hayatlarını kaybeden Cezayirliler için Devlet Başkanı Abdulaziz Buteflikaya taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçağın Boufarik Askeri Havaüssü yakınlarına düştüğü yönündeki haberlerin ardından Cezayir Devlet Başkanı Buteflikaya taziye mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Blida vilayetinde askeri nakliye uçağının düşmesi sonucunda 250yi aşkın Cezayirli'nin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirttiği mesajında, Bu vahim hadise karşısında ihtiyaç duyulduğu takdirde Cezayirli kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim ifadelerine yer verdi.

Türkiye olarak Cezayirlilerin acılarını paylaştıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Devlet Başkanı Buteflikaya gönderdiği mesajını şu ifadelerle noktaladı: Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve kederli ailelerine metanet diliyor, Zat-ı Devletleri, Aziz Kardeşim ile dost ve kardeş Cezayir halkına en kalbi taziyelerimi sunuyorum.

Haberin Devamı

Boufarik Askeri Üssü'nden Beşar vilayetine gitmek üzere havalanan kargo uçağının düşmesi, 257 askeri personelin yaşamını yitirmesine yol açmıştı.