Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 603 teröristi etkisiz hale getirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 603 teröristi etkisiz hale getirdik

18.03.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afrin'de kontrol sağlandı.Bugüne kadar 3 bin 603 terörist etkisiz hale getirildi.Çanakkale'de bizi esir etmeye çalışanlara  derslerini vermiştik, bugün sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları terör  devletiyle istiklalimiz ve istikbalimize göz dikenlere aynısını yapıyoruz" dedi. Çanakkale Köprüsü'nün açılışı ile ilgili tarihi de veren Erdoğan, "18 ay öne çektik ve 18 Mart 2022'de açacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 603 teröristi etkisiz hale getirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından tamamlandığında "dünyanın en uzun köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayaklarındaki kule temel betonu atıldı. Törende, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri, tören için platforma davet edildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yatırımlar için hayır duası yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, Alçıtepe Camisi'nin açılışı için video konferans yöntemiyle projenin yapımını üstlenen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk'e bağlandı. Caminin ibadete açılmasının ardından Erdoğan, Türkiye'nin ilk müze kalesi olarak hizmet verecek olan Kilithabir Kalesi ile bu köyde restorasyonu tamamlanan Fatih Camisi'nin açılışı için Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile bağlantı gerçekleştirdi. Günün anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubu, tarih tüpünün içine konularak temelin atıldığı noktaya bırakıldı. Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve protokol üyeleri ile Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri Zeynep Sahra Tüken, Yağmur Ece Koşar ve Selen Balçuva ile butona basarak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kule temel betonunu attı. Törende aynı zamanda köprünün Asya Yakası kule ayaklarının yerleşeceği deniz tabanına da ilk kazık çakıldı.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE EŞSİZ BİR DESTANDIR

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuştu. Afrin'de bugüne kadar 3 bin 603 terörsitin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: 103. Yıl dönümünde tüm şehit ve gazilerimizi, Gazi Mustafa Kemal ile birlikte ya ediyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. İstiklal Mücadelesi eşsiz bir destandır.

Bir asır önce Çanakkale'de gerçekleşen istiklal mücadelesi eşsiz bir destandır. Çanakkale tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin, asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği bir topraktır. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'mıza verdiği cesaretle Osmanlı'nın içinden yeni bir filizin boy vermesine, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna vesile olmuştur. Dikkat edin, cumhuriyet ilk bir devlet değildir, bizim Selçuklu'muz vardır, bizim Osmanlı'mız vardır ve ardından cumhuriyetimiz vardır.

Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımıza verdiği cesaretle, Osmanlı'nın yeniden bir filiz vermesine sebep olmuştur. Dün Çanakkale'de bizi esir etmeye çalışanlara derslerini vermiştik, bugün sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları terör devletiyle istiklalimiz ve istikbalimize göz dikenlere aynısını yapıyoruz. Elbette Çanakkale'deki mücadelenin büyüklüğüyle sınır ötesi operasyonlarımızın çapı karşılaştırılamaz ama amaç aynı amaçtır, ruh aynı ruhtur, iman aynı imandır.Çanakkale bizim için iftihar vesilesi olmanın yanında ilham ve güç kaynağıdır.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE BİR İLHAM KAYNAĞIDIR

Çanakkale demek yokluklar ve zorluklar karşısında yılmamak demektir. Onca vahşete rağmen insanlık ve adaletten vazgeçmemek demektir. Türk milleti olarak vatan ve hürriyetimize bağlılığımızın timsalidir. Türk milleti 'Ya İstiklal Ya Ölüm' kararını vererek geleceğine de koşmuştur. Bunun için her fırsatta, tüm vatandaşlarımızın Çanakkale'ye bizzat gelmesini ziyaret etmesini istiyorum. Çanakkale bizim ilham kaynağımız.

SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇTILAR...

Afrin'de o tünellerden çıkan silahları gördünüz değil mi? Noldu? İşe yaradı mı? Aynen 15 Temmuz gibi... 15 Temmuz'da işe yaradı mı? 251 şehit verdik ve 2193 gazimiz oldu ama devletimizi bu namussuzlara kaptırmadık. Şimdi de aynı şekilde 911 kilometre sınırımız olan Suriye'de terör örgütüne asla kaptırmadık.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 603 teröristi etkisiz hale getirdik

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İÇİN TARİH VERDİ!

Çanakkale Köprüsü'nün açılışını 18 ay erkene aldık. Köprü 18 Mart 2022'de açılacak. Marmaray, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerle tarihe damga vuduk. Geçen yıl temelini attığımız, bugün de kule keson ilk beton dökümüyle, deniz dibi kazık çakımını yaptığımız 1915 Çanakkale Köprüsü, birçok açıdan rekorların köprüsüdür. Ben bunların detayına girmeyeceğim. Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız zaten bunları anlattılar. Zaman kaybetmeden hemen inşallah şimdi adımı atalım. Bu önemli projeyi planlandığı şekilde hamdolsun hayata geçiren hükümetimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Mimarından mühendisine, bunu bildiğiniz gibi yap işlet devret anlayışıyla yapıyoruz. Burada cebimizden para çıkmayacak. Yapan, işleten ve ondan sonra devreden bir ekonomi anlayışıyla bu adımı atıyoruz. Artık emeği geçen ve geçecek olan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.Sayın Başbakanımız, Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere, Ulaştırma Bakanımız ve ilgili diğer bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Gayretlerinin devamını beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum. Bugün ayrıca bu tören vesilesiyle iki anlamlı eseri ayrıca hizmetimize sunan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tabii bunun bitiş tarihi sözleşmeye göre 2023 sonuydu. Görüşmelerimizi yaptık, görüşmeler sonunda 18 ay erken bitirerek inşallah 18 Mart 2022'de köprüyü açacağız. Nasıl iyi mi? Bak şimdi bugün çırpınıyor deniz. Burada artık feribotlar da çalışmaz, zorluk var. Öyle mi? Ama asma köprümüz yapıldıktan sonra artık böyle bir şey kalmayacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 603 teröristi etkisiz hale getirdik

Çanakkale Zaferi'nin 103. yılında, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Atatürk anıtına çelenk bıraktılar. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Yaşar'ın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuştu. Bakan Kurtulmuş, "İçimizde hep birileri var oldu. İstiklal uğruna Anadolu’nun kurtuluşu için savaşın kazanılmasında emeği olan Şerife bacılar oldu. 15 Temmuz gecesi kadınlar dolu kamyonu meydanlara taşıyan Şerife bacılar oldu. Hep birileri var oldu, var olmaya devam edecek. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 18 Mart’ta bize övüncü yaşatan TSK’ya, Afrin harekatını başarıyla tamamlayan Mehmetçiğe şükranlarımızı iletiyorum. Bu millet, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ileriye doğru, onurlu, güçlü bir millet olarak yürüyüşünü devam ettirecektir" dedi.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından şehitler için yapılan duayla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Çanakkale Valisi Tavlı şehitlik defterini imzaladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bıraktı.Törenlerde denizde gerçekleştirilmesi planlanan geçit töreni ile Türk yıldızları gösterisi, hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmişti.