Gündem Bedelli askerlik için sevindiren açıklama! Yaş ve ücret ne kadar oldu?

Bedelli askerlik için sevindiren açıklama! Yaş ve ücret ne kadar oldu?

14.07.2018 - 18:59 | Son Güncellenme:

Beş milyon genci yakından ilgilendiren Bedelli askerlik için sevindiren açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Herkesin merak ettiği bedelli askerlik konusuna da ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama dönemini işaret etti. Bedelli askerliği Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bile çıkarabiliriz dedi.

Bedelli askerlik için sevindiren açıklama Yaş ve ücret ne kadar oldu

Bedelli askerlik konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ak Parti'den yapılan bedelli askerlik açıklamaları konuşulmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca genci yakından ilgilendiren Bedelli askerlik konusunu NATO zirvesi dönüşünde uçakta ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Brüksel’deki NATO Zirvesi dönüşünde uçakta yaptığı bedelli askerlik açıklamasında en geç yeni yasama döneminde açıklanmış olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de çıkarabiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz” dedi. İşte o açıklamalar...

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanımız çalışmalarını yapacaklar hazırlıklarını yapacaklar. ‘Bunu inşallah seçimden sonra ele alacağız’ demiştim. Nasılı, nedeni, her şeyiyle, MSB yapacak çalışmayı. Ne kadar kişiyi kapsayacak, hangi yaş grupları arasında olacak, ücret ne kadar olacak, tüm bu konular belirlenecek. Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz.