Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya için örnek teşkil edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya için örnek teşkil edecek

26.04.2017 - 19:04 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Farmajo ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yaptığı konuşmada Somali’nin çok ciddi bir değişim geçirdiğine değinen Erdoğan: “Türkiye ve Somali arasında balıkçılık ve su ürünleri arasında geniş bir işbirliği alanı bulunuyor. Bunu oluşturacak anlaşma inşallah Antalya'daki tarım bakanları arasında imzalanacaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya için örnek teşkil edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmsından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

Seçimlerin ardından demokratik olgunluk içinde gerçekleştirilen yönetim değişikliğini de takdirde karşıladığımızı da özellikle belirtmek isterim.

Somali ciddi değişim geçirdi

Somali çok ciddi bir değişim geçirdi her ziyaretimde farklı bir Somali'yi görmenin mutluluğuna eriştiğimizi de söyleyebilirim.

Dünya için örnek teşkil edecek

Somali halkı geleceğe daha bir umutla bakıyor. Her ziyaretimde bu ülkede şahit olduğum bu değişimin son ziyaretimde artık zirve yaptığını gördüm. Gerçekten en muhteşem diyebileceğim büyükelçiliği de Somali'de ve bütün unsurları ile Somali'deki bu büyükelçilik binamız sadece Türkiye için değil inanıyorum ki dünyanın bir çok ülkesi için de örnek teşkil edecektir.

Somali ordusunun yetişmiş kadroya da ihtiyacı var

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde Mogadişu'da yapılan askeri tesisimizin de açılışını yapacağız. Burada eğitim görecek Somali ordusunun askerleri daha sonra ordu içindeki yerlerini alacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı ile bunları da konuştuk. Somali'nin ciddi sorunları var. Askeri ile yetişmiş kadroya da ihtiyacı var.

Türkiye ve Somali arasında balıkçılık ve su ürünleri arasında geniş bir işbirliği alanı bulunuyor. Bunu oluşturacak anlaşma inşallah Antalya'daki tarım bakanları arasında imzalanacaktır.