Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya: Böyle ana olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya: Böyle ana olabilir mi?

28.10.2017 - 16:11 | Son Güncellenme:

İngiltere'de bir kadının otistik çocuğunu iple bağlayalarak sürüklediği görüntüleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle ana olabilir mi? İşte biz onlara anında müdahale etmek durumundayız. Oralarda ailesinin ve ülkesinin geleceği için endişe duyan her kardeşimizle çare aramak bizim görevimizdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Avrupaya: Böyle ana olabilir mi

Cumhurbaşkanı ve AK Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı’nda toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Avrupa’ya ‘Çocuğunu iple gezdiren anne görüntüsü’nü hatırlattı ve şunları ifade etti:

Haberin Devamı

“Türkiye’ye Irak’ta Suriye’de Afrika’da Kafkaslar’da ne işin var diyenlere sormak lazım. Sizin buralarda ne işiniz var? Bunların derdi yok. Biz dertliyiz, biz buralardayız. Bir kadın izledim televizyonda. 4 yaşındaki bir yavruya boynuna ipi geçirmiş yerde çekiyor. Böyle ana olabilir mi? İşte biz onlara anında müdahale etmek durumundayız. Oralarda ailesinin ve ülkesinin geleceği için endişe duyan her kardeşimizle çare aramak bizim görevimizdir. Oradan havan topları atacaklar, benim şehidim olacak, sonra burada ne işin var diyecek. Yok öyle şey… Kendi vatandaşlarının güvenliği uğruna dünyayı ateşe boğanlar iş bizim güvenliğimize gelince bir anda kavramları tanımları sınırları değiştirebilirler. Demokrasi onlara başka bize başka işliyor.”

Haberin Devamı

ÇOCUĞUNU İPLE YERDE SÜRÜKLEYEN KADIN!

Sosyal medyaya düşen ve İngiltere'nin Liverpool kentinde çekildiği belirtilen bir videoda; bir kadının çocuğunu ipe bağlayarak cadde ortasında sürüklediği görülüyor. Joe Capin isimli Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan görüntülerde, ayrıca insanların olayı sadece izledikleri ve müdahale etmedikleri görülüyor. Olayı haberleştiren Daily Mail gazetesi söz konusu annenin 31 yaşında olduğunu ve çocuğunun da otizm hastası olduğunu duyurmuştu.