Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmeyle ilgili ilk kez konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmeyle ilgili ilk kez konuştu!

10.11.2017 - 15:25 | Son Güncellenme:

Genç Kadınlar Liderlik Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'çılgın mucit' lakaplı işadamı Elon Musk ile gerçekleştirdiği görüşmeyi anlattı: "Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey bir hayal ile başlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmeyle ilgili ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de Kadın Girişimcileri kabulünde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Myanmar'ı, Arakan'ı yaşıyoruz. Acaba İslam dünyasının bütün ortakları burada aynı hissiyatı duyuyor mu? Duymuyor. Birleşmiş Milletler'de, bu yıl Genel Kurul'da bu işi gündeme getirdik. Genel Kurul'daki bu gündemde devlet başkanı olarak ne yazık ki iki devlet başkanı vardık, bir ben bir de İran. Başbakan olarak sadece Bangladeş Şeyh Hasina, bir de Endonezya'dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bir de Pakistan Başbakanı vardı. Bu kadar basit mi bu iş?

Biz veren el alan elden üstüdür ilkesiyle hareket ediyoruz. Biz yüzleşemediğimiz her soruna, bizden sonraki nesillere bırakılmış ağır bir yük olarak bakıyoruz.

"ELON MUSK İLE GÖRÜŞMEM OLDU, BAKTIM ÇOK HEYECANLI..."

Yüksek teknoloji alanındaki özgün yatırımları ile tüm dünyada dikkat çeken Elon Musk ile bir görüşmem oldu. Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey bir hayal ile başlıyor. Eğer hayal olmazsa ondan sonra bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan hayal kurduğu müddetçe yaşar.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan o görüşmeyle ilgili ilk kez konuştu

"BÖYLE BİR YAPI ADİL BİR YAPI OLAMAZ"

Her inanç grubunun, her etnik grubun yer aldığı bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kuralım. Dünya kendini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde görsün. Şu anda dünyanın tüm ülkeleri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde kendini görmüyor. Böyle bir yapı adil bir yapı olamaz. Bunu görmemiz lazım.

"MÜSLÜMAN KADINLARI EVLERİNE HAPSEDECEK BİR ANLAYIŞ VİRÜS GİBİ YAYILIYOR"

Batı'daki karamsar tablonun en büyük mağduru Müslüman kadınlar. Başörtüsü yasakları Avrupa ülkelerinde giderek yaygınlaşıyor. Bir dönem ülkemizde olduğu gibi kamusal alan, özel alan kurnazlığı ile Müslüman kadınların hayata katılımları engellenmeye çalışılıyor. Müslüman kadınları evlerine hapsedecek bir anlayış virüs gibi yayılıyor.

"İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI İÇİNDE NEDEN KADIN KOLLARI OLMASIN"

Biz bu birikimlerimizi İslam İşbirliği Teşkilatı'nda kardeşlerimizle de paylaşmak istiyoruz. İşbirliği Teşkilatı içinde neden bir kadın kolları olmasın? Ama ülkelerin liderleri henüz bu konuda aynı anlayışta değil. Kadınların hak ettikleri konuma geleceklerine inanıyorum. Unutmayın, siz hakkınızı aramazsanız kimse lütuf olarak onları size vermeyecektir. Bunu bilin.

Haberin Devamı