Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da

28.05.2016 - 13:43 | Son Güncellenme:

Operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarının başlamasından sonra ilk kez kente gelen Cumhurbaşkanı, 116 projenin açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan'ın uğrayacağı yerlerden biri de PKK'ya ait bomba yüklü aracın öldürdüğü 16 köylünün ailelerinin yaşadığı Tanışık Köyü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakırda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma yasakları ve operasyonların başlamasından sonra ilk kez Diyarbakır'ı ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

116 projenin açılışını gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı'yla birlikte Binali Yıldırım da ilk kez Başbakan olarak Diyarbakırlıların karşısına çıkıyor.

Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan uçak, saat 13.25'de Diyarbakır'a indi. Cumhurbaşkanı'nı Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve il mülki erkanı karşıladı.

TANIŞIK KÖYÜ'NE TAZİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'da uğrayacağı yerlerden biri de, Tanışık Köyü. Erdoğan, PKK'lılara ait bomba yüklü kamyonun patlaması sonucu hayatını kaybeden 16 köylünün ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak. Erdoğan ve devletin zirvesi, Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarıyla da buluşacak.

EN DİKKAT ÇEKİCİ PANKART

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı'nın ziyareti nedeniyle birçok pankart asıldı. En dikkat çekici afiş, AKP ve HDP il binası civarındaki Tesisler Kavşağı'na asılan "Diyar kent coşacak, Reis Başkan Olacak."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakırda

Fotoğraf: Hatice Kamer(BBC Türkçe)

SEYYAR JAMMER'LAR KONULDU

Ziyaret nedeniyle şehirde olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış durumda. Erdoğan'ın geçiş güzergahlarına frekans karıştırıcı seyyar Jammer’ler yerleştirildi.

Erdoğan'ın halka sesleneceği Valilik binasının önü, bir gün öncesinden trafiğe kapatıldı. Sokağa çıkma yasaklaryla birlikte şehir merkezinde oluşturulan birçok güvenlik noktasına yenileri eklendi.

Birçok noktada polis araç kontrolü ve üst araması yapıyor, şüpheli görülen şahıs ve araçlar didik didik aranıyor. Karakolların çevresine de beton bloklar yerleştirildi.