Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erol Olçok'un mezarı başında Kur'an okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erol Olçok'un mezarı başında Kur'an okudu

11.07.2017 - 17:40 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirnekapı'daki 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti. Daha sonra ise Karacaahmet Mezarlığı'na geçti ve "Yol arkadaşım" dediği Erol Olçak ile oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ın mezarlarını ziyaret etti. Erdoğan, şehitler için Kur'an okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erol Olçokun mezarı başında Kuran okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'ın yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ne ziyarette bulundu. Şehitlerin mezarlarını ziyaret edip çiçek bıraktılar. Daha sonra ise dua ettiler. Erdoğan ziyaret sırasında şehitler için Kur'an-ı Kerim de okudu.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ın kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Haberin Devamı

EROL OLÇOK VE ABDULLAH TAYYİP OLÇOK'UN KABİRİNE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ise Karacaahmet Mezarlığı'nda, 15 Temmuz Şehtler Köprüsü'nde şehit edilen yol arkadaşı AK Parti'nin kuruluşundan itibaren kurumsal tanıtım ve organizasyon konularında büyük emek veren reklamcı Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek, dua etti. Erdoğan Olçok'un mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezarlıktan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erol Olçokun mezarı başında Kuran okudu

GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde düzenlenen cenaze törende gözyaşlarını tutamamıştı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kelimeler boğazında düğümlenmişti. "Erol benim bir yol arkadaşımdı Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanı cennet olsun inşallah." diyen Cumhurbaşkanı konuşmasını gözyaşları içerisinde tamamlamıştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erol Olçokun mezarı başında Kuran okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi fotoğrafçısı Yasin Bülbül sosyal medya hesabından paylaştı.

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mezarlık ziyaretinin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışına inşa edilen ’Zafer Anıtı’na giderek incelemelerde bulundu. Daha sonra Beylerbeyi çalışma ofisine gitmek üzere yola çıkan Erdoğan, Beylerbeyi Sahil Yolu üzerinde makam aracını durdurdu. Burada esnaf ziyaretinde bulunan Erdoğan, Bayram Yalçın isimli kafe işletmecisiyle kısa süre sohbet etti. Aracından esnafı selamlayan Erdoğan, Beylerbeyi çalışma ofisine gitmek üzere yola devam etti. Bayram Yalçın, “Merhabalaştık, elini öpmek istedik izin vermedi. Daha önceden mekana gelmişliği vardı. Belediye Başkanıyken de geliyordu. Hal hatır sormaya geldi” dedi.