Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ve Macron'la görüştü! Bir talep de Trump'tan geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ve Macron'la görüştü! Bir talep de Trump'tan geldi

23.01.2018 - 22:17 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı  Vladimir Putin ile telefonla görüştü. Erdoğan, harekatın Afrin bölgesini  PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütü unsurlarından arındırmayı hedeflediğini vurguladı. Amerikalı mevkidaşı Rex Tillerson görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın telefonda görüşeceğini belirterek "Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor. Saati de belli oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ve Macronla görüştü Bir talep de Trumptan geldi

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili ilişkilerin de gündeme geldiği görüşmede, Afrin'de icra edilen operasyon dahil, Suriye'deki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın Afrin bölgesini PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütü unsurlarından arındırmayı hedeflediğini vurguladı.

Türkiye'nin ulusal güvenliğini güvence altına almayı amaçlayan bu harekatın, Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü açısından da önemli bir katkı niteliği taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesinde Rusya ile eş güdümlü çalışmaya önem verdiğini belirtti.

İki lider, Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin başarısı ve siyasi çözümün önünün açılması için ortak gayretleri sürdürme konusundaki kararlılıklarını teyit etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: GÖRÜŞME TALEBİ TRUMP’TAN GELDİ

CNN Türk'te yayınlanan “Ne Oluyor?” programına konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan-Trump görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilecek görüşmelerin alt yapısının hazırlandığını belirterek “ Genelkurmay başkanları görüşür. Son kararı başkanlar verir. Ve görüşme talebi de Trump’tan geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Amerikalı mevkidaşı Rex Tillerson görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın yarın (bugün) telefonda görüşeceğini belirterek "Sayın Trump, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyor. Saati de belli oldu." dedi.

ERDOĞAN, MACRON İLE GÖRÜŞTÜ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Görüşmede Afrin'e yönelik başlatılan operasyon ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider, Suriye meselesiyle ilgili son gelişmeler ve Türkiye'nin Afrin'de terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı hakkında görüş teatisinde bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin söz konusu operasyonu, uluslararası hukuk temelinde ve Birleşmiş Milletler Şartı'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile terörizmle mücadele konusundaki BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca gerçekleştirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Fransız mevkidaşı Macron'la Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bilgi paylaşımında da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonda sivil halkın zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığına dikkati çekti. İki lider, Suriye meselesinin çözümüne yönelik çabalarla ilgili olarak önümüzdeki süreçte yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldılar.