Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da

10.10.2017 - 12:20 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Belgrad’da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistanda

Ukrayna ziyaretini müteakip Sırbistan’a hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan özel uçak "TUR" ile TSİ 00.50'de Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a geldi. Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Başbakan Ana Brnaviç ve Sırp Bakanlar Kurulu üyeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile büyükelçilik personeli karşıladı.

Haberin Devamı

BELGRAD SARAYINDA RESMİ TÖREN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 12.00'de geçtiği Belgrad Sarayı'nda da Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç tarafından resmi törenle karşılandı. Sırbistan Sarayı’nda gerçekleştirilen törende iki ülke marşları okundu. Törende karşılama kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sırbistan heyeti, Sırp Cumhurbaşkanı Vuçiç’e ise Türk heyeti tanıtıldı.

Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Tören’in ardından Erdoğan Sırbistan sarayını gezerek, sarayda bulunan eserleri inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek ve görüşmelerin ardından iki ülke arasında bazı anlaşmaların imza töreni gerçekleşecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, ayrıca Türkiye-Sırbistan İş Forumuna katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistanda

PREKAZİ VE SİMOVİC SÜRPRİZİ

Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Erdoğan, konakladığı otelde Galatasaray'ın eski futbolcuları Prekazi ve Simovic ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, sohbet esnasında Simovic ve Prekazi tarafından Galatasaray forması hediye edildi. Erdoğan'ın eski futbolcularla sohbetine MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da eşlik etti.