Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Vicdansızlar, edepsizler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Vicdansızlar, edepsizler...

24.02.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar.. Vicdansızlar, edepsizler... Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var" dedi. Cumhurbaşkanı, partisinin Kahramanmaraş 6. İl Kongresinde konuşurken salona bordo bereli üniformayla gelen çocuğu fark etti ve onu sahneye çağırarak alnından öptü. Cumhurbaşkanı Edoğan dün Afrin'de Cuma namazını cephede kılan Mehmetçik'leri hatırlatarak, "Hamdolsun dün günlerden Cuma'ydı. Mehmet'imiz Cuma namazını kılıyordu. Evde ağlaştık. Mehmet'imiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyordu. Bunlar bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert tepki: Vicdansızlar, edepsizler...

Partisinin Kahramanmaraş 6. İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş, 16 Nisan'da destan yazdınız. Bu Maraş'ın son yıllardaki seçimlerde ortaya koyduğu en iyi neticeydi. " dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongredeki konuşmasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Büyük ve güçlü Türkiye için Maraş'ın verdiği desteği asla unutmayacağız. Maraş'ın kahramanlığı öyle sözde değildir. Bu şehrin insanlarının her halinden kahramanlık akar.

TÜRKİYE'Yİ KORKUTABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR

Teröristin yanında poz verenler Türkiye'yi korkutabileceklerini sanıyorlar. İşte bu sabah etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 1931 oldu. Hamdolsun dün günlerden Cuma'ydı. Mehmet'imiz Cuma namazını kılıyordu. Evde ağlaştık. Mehmet'imiz cuma ile beraber cephede görevini yerine getiriyordu. Bunlar bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir.

Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar, milletimizin sakalını kesmeye benzer. Halbuki biz harekete geçtiğimizde o teröristleri tümüyle imha ederek inşası için var güçleriyle çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız, haberleri yok. Kesilen sakal daha gür olarak çıkar ama giden kol, kanat geri gelmez.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert tepki: Vicdansızlar, edepsizler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında bordo bereli bir kız çocuğu kameralara yansıdı. Küçük kızı sahneye çağıran Erdoğan, onu anlından öptü. Minik kız oldukça heyecanlandı ve gözleri doldu.

ONLAR BİZİ İZLİYOR ONLAR BİZİ TAKİP EDİYOR

Sahada Türkiye'yle baş edemeyeceklerini görenlerin, dünya çapında yalana, iftiraya, çarpıtmaya dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacaktır. Hakikatlerin karşısında bu yalanlar, tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip, buharlaşıp gidecektir.

Eğer başkalarının yaptığı bu görüntüleri bir film sahnesi gibi seyredersek aynı şeyin başımıza gelmesi kaçınılmaz olur. Aylan bebekleri kurtarma çabasını sadece bizim askerlerimiz verdi diğerleri sadece seyretti.

İstiklalimiz ve istikbalimiz adına verdiğimiz şehitlerimize asla ölü olarak bakmıyoruz. Devamında onları Rabbim doyuruyor. Dolayısıyla onlar bizi izliyor onlar bizi takip ediyor. Diyorlar ya düğüne gider gibi gidiyorlar. Bu bir aşk, bu bir inanç Onların diri olduğunu sadece bizim göremediğimizi bildiren Rabbime...

Bugün artık halkını tüm hak ve özgürlüklerle kavuşturmuş bir Türkiye var. Bize hala eski Türkiye gözüyle bakanlar yavaş yavaş gerçekleri görmeye başladı. Türkiye yeni bir diriliş süreci yaşıyor.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI'NA 'GOREE' TALİMATI

Sevgili gençlerle ilgili belediyemize bir talimatım var. Senegal'deki Goree Adası'nın dili olsa da ah bu sömürge dönemini bir anlatsa. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı bu gençlerimizi Senegal'e Goree Adası'na götürecek, nasıl bir insanlık dışı pazar kurulduğunu orada bizzat görme imkanı bulacaklar.

Sömürgecilere gönüllü köle yazılanlar kendileri bilirler. Türkiye'nin böyle bir niyeti yok.

Yol var mı var hem de hava, yoluyla kara yoluyla tekmili birden var. Şehirlerimiz yaşanacak hale geldimi geldi. En mütavazisindn en büyüğüne kadar gerçekten çok çalışkan iş dünyamız var. Onlar gayretli isim vermeyeceğim bazı komşularımız gibi yan gelip yatarak para kazananlardan değil.

Kahramanmaraş'a geldiğimden beri gördüğüm şu manzara bana çok büyük biliyorum ki oturarak çok yoruldunuz şöyle bir ayağa kalkalım rabiamızı biliyorsunuz dimi bunu unutmayın gençler…

Hep birlikte tek millet, tek vatan, tek devlet… Öyleyse bir olacağız, diri olacağız...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert tepki: Vicdansızlar, edepsizler...

BİZİM KANIMIZDA SİVİLLERİ VURMAK YOK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 6. olağan il kongresi için geldiği Kahramanmaraş'ta kongrenin yapılacağı alanın girişinde bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadelede sivilleri vurduğu iddialarına sert cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece ve 16 yıldır gündüz gece sizinle yürüyoruz. Sizin coşkunuz bizim coşkumuz oldu. Bu sabah itibariyle 1931 teröristi etkisiz hale getirdik.

Tanklarımızla toplarımızla Mehmet'imize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor? Sivilleri vuruyorlar.. Vicdansızlar, edepsizler... Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Bunu yaptınız ve hala da yapıyorsunuz. Siz, Mali'de, Ruanda'da, Korsika'da durmadınız Libya'da bunu yaptınız.

Türkü bu şekilde yorumlayamazsınız. Vatanımıza, sınırlarımıza saldıranlara bunun hesabını soruyoruz. Saldıranlara da hesabını sormaya devam edeceğiz. Siz 10 bin kilometreden buralara niçin geliyorsunuz?

Haberin Devamı

Kimse bize ne için bu sınırları koruyorsunuz diyemez. Saldıranlara hesabını sormaya devam edeceğiz. Şunu kimse unutmasın, bu millet bu asker korkaklar ordusu değildir.