Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğn: 19 Mayıs ruhuna sahip çıkılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğn: 19 Mayıs ruhuna sahip çıkılmalı

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğn: 19 Mayıs ruhuna sahip çıkılmalı

Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 98. yıl dönümünün kutlandığını belirten Erdoğan, 19 Mayıs’ın esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin varlık ve yokluk mücadelesinin ilk adımı olduğunu hatırlattı.
Gazi’nin önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayıldığını ifade eden Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs’ın, millet için iftihar kaynağı, gençler için ise ibret vesilesi olduğunu dile getirdi. Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasının bu açıdan son derece anlamlı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz. Özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek için son 14 yıldır yoğun çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Binali Yıldırım da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, gençlere hitaben, “İnanıyorum ki sizler, almakta olduğunuz eğitimle barışın, hoşgörünün, demokratik kültürün ve vatan sevgisinin en seçkin temsilcileri olacaksınız. Hepinizi çok seviyor ve Türkiye’nin geleceği için sizlere çok güveniyorum” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayram mesajında “19 Mayıs bayramını türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır” ifadesini kullandı.