Ege Cumhurbaşkanı’na sözümüzü tuttuk

Cumhurbaşkanı’na sözümüzü tuttuk

19.07.2017 - 03:44 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, “1 Ocak-10 Temmuz tarihleri arasında kentimizde 96 bin 521 artı istihdam sağlandı. Bu ay 100 bine ulaşırız” dedi

Cumhurbaşkanı’na sözümüzü tuttuk

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, istihdam seferberliğiyle İzmir’de 100 bin istihdam sağlayacakları yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri sözü tuttuklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İlk günden destek

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, bu sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğine ilk günden bu yana destek verdiklerini belirtti. İşsizlikle mücadele için daha fazla üretim ve daha fazla yatırımcının ülkeye çekilmesi gerektiğini aktaran Demirtaş, oda olarak bunun için çalıştıklarını dile getirdi.

Demirtaş, oda üyelerinin işlerini geliştirerek istihdam sağlamalarına yardımcı olmak üzere bankalarla görüşmeler yaptıklarını ve uygun koşullu kredi protokolleri imzaladıklarını ifade etti, “Bunun sonucunda bin 598 üyemizin, toplam 199 milyon 554 bin 790 lira kredi kullanmasını sağladık. İşsizlik sorununun en önemli çözüm yollarından birinin de girişimcilik olduğunun farkındayız. Bu anlayışla bu sene odamızdan bütçe ayırarak inovatif proje sahibi girişimcilerimize hibe olarak teşvik verdik. Girişimciler ile yatırımcıları buluşturmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Daha fazlasını yaparız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam seferberliği başlattığını ve kendisinin de İzmir için 100 bin kişiyi istihdam edecekleri sözünü verdiğini anımsatan Demirtaş, şunları kaydetti: “1 Ocak-10 Temmuz tarihleri arasında kentimizde 96 bin 521 artı istihdam sağlandı. Hedefe ulaşmamız için 3 bin 479 kişiyi daha istihdam etmemiz yeterli olacak. Bu ay içinde 100 bin kişiye rahatlıkla ulaşırız. Yıl sonu için çok daha fazlasını gerçekleştireceğimize inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza sözümüzü tuttuk.”